Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει ο Σ.Μπερσίμης

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός  και έγινε δεκτή η παραίτηση, όπως αποκλειστικά αποκάλυψε ο ίδιος στο LIFE2DAY.GR και αναλαμβάνει το ”τιμόνι”  του οργανισμού ο κ. Σταμάτης Μπερσίμης,  λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Νωρίτερα σήμερα έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Δημήτρη Κοντού από την Προεδρία του ΕΟΠΥΥ, που αποτελεί μία από τις μακροβιότερες. 

Ο κ. Κοντός, αντικαταστάθηκε από τον Σταμάτη Μπερσίμη, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του. Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σταμάτης Μπερσίμης  θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που βάλουν τον ΕΟΠΥΥ, στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο 40αρης Σωτήρης Μπερσίμης αναλαμβάνει επισήμως τα ηνία του ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη εβδομάδα μετά και την έγκριση που θα δώσει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


Ο Δρ. Μπερσίμης Σωτήριος είναι Λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά από το 2010. Σπούδασε Στατιστική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα. Η διδακτορική του μελέτη υποστηρίχθηκε από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΠΕΝΕΔ 2001, ενώ έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα.  Εκτός του Πανεπιστημίου Πειραιά έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ακόμα, ανήκει στο συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου τα τελευταία 8 έτη, διδάσκοντας εξειδικευμένα θέματα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Διασφάλιση Ποιότητας. 

Έχει διδάξει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης. Επίσης, έχει επιβλέψει περισσότερες από 25 μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων επίβλεψης διεργασιών (ποιότητας διεργασιών, κλινικών δοκιμών, επιτήρηση ασθενειών, ποιότητας υπηρεσιών, κτλ) καθώς και με τη θεωρία ροών και σχηματισμών.  Έχει συγγράψει πάνω από 37 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 3 βιβλία στην Ελληνική, ενώ περισσότερες από 78 εργασίες του παρουσιάσθηκαν σε διεθνή ή πανελλήνια συνέδρια. Ταυτόχρονα, έχει κρίνει εργασίες για περισσότερα από 27 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερα από 10 συνέδρια. Έχει επιτελέσει guest editor σε τεύχος του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Quality Technology and Quantitative Management. 

Οι ετεροαναφορές στο δημοσιευμένο έργο του στη διεθνή βιβλιογραφία είναι περισσότερες από 720. Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό κλινικών και ιατρικών εταιρειών. Μεταξύ των άλλων. έχει συνεργαστεί με την μονάδα ειδικών λοιμώξεων – AIDS του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός, την Α’ και Β’ γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κέντρο διακοπής καπνίσματος του Ευγενίδιου θεραπευτηρίου, την ενδοκρινολογική μονάδα του Λαϊκού νοσοκομείου, του ιατρείου υπέρτασης του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, της μικροβιολογικής μονάδας του Αρεταίου νοσοκομείου, την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, κ.α.


 Έχει οργανώσει το διεθνές συνέδριο International Symposium on Statistical Process Control το 2013, υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπή του 28th European Meeting of Statisticians το 2010 καθώς και του 26ου, του 27ου και του 28ου Πανελλήνιου Συνέδριου Στατιστικής του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (2013-2015). Τον Ιούνιο του 2015 οργάνωσε το διεθνές συνέδριο Applied Stochastic Models and Data Analysis International Conference και διετέλεσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής του International Symposium on Statistical Process Monitoring που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία το 2015.  Έχει οργανώσει συνεδρίες ειδικούς ενδιαφέροντος σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Το 2013 συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας με θέμα: “Δημιουργία Γνώσης μέσα από τη συνέργεια Δημόσιων Φορέων, Δυνατότητες και Προοπτικές” στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων. Για την περίοδο 2014-2015 έχει λάβει χρηματοδότηση έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής κρίσεων του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας για 2 διαδοχικά έτη. Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές ενώσεις, της International Society for Business and Industrial Statistics, του European Network for Business and Industrial Statistics (ENBIS), της American Society for Quality, του Οικονομικό Επιμελητήριου της Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ) και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου.

Πηγή www.life2day.gr

3 σχόλια:

  1. Βασει του βιογραφικου ειναι πολυ μορφωμενος και "τριμμενος" σε παρα πολλα πραγματα ,θελω να πιστευω οτι θα κανει πολλα θετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ....ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΨΗΤΟΥΣ 40 ΡΗΔΕΣ..ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ[[ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ-ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ-ΣΥΓΓΡΑΨΕΙ[ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ?] ΚΤΛΠ ΚΤΛΠ]ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΚΛΗΡΩΝ -ΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΟΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόπο στα νιάτα και στα δυνατά μυαλά όπως είναι ο συγκεκριμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή