Υπουργέ σταμάτα τον αθέμιτο ανταγωνισμό στην Υγεία με τους πολυθεσίτες ιατρούς.

Το απαρχαιωμένο σύστημα Υγείας της χώρας αποτελείται από ένα ετερόκλητο πλήθος ιατρών με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις και διαφορετικά προνόμια. Μια ανεξέλεγκτη παραγωγή ιατρών με ανισοκατανομή και κριτήρια επιλογής ειδικότητας  οι κλίνες του ΕΣΥ κι όχι βάσει υγειονομικού χάρτη και  πληθυσμιακών αναγκών. Αποτέλεσμα να έχουμε ούτε 200 ογκολόγους αλλά σχεδόν 1300 ουρολόγους ! Μόνο που τα ογκολογικά περιστατικά είναι στις πρώτες αιτίες θανάτου πανελλαδικά όπως και παγκοσμίως.

Πέρα από το  πρόβλημα ανισοκατανομής  είναι και  η επιλογή ιατρών από τους ασφαλισμένους  των ταμείων, με ποια κριτήρια γίνεται και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις.

Πολυθεσίτες Ιατροί

Οι ιατροί των δομών του ΕΟΠΥΥ: Μόνιμοι, αορίστου χρόνου και οι συμβασιούχοι. Εδώ και μερικούς μήνες οι συμβασιούχοι ιατροί είναι εκτός αφού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις. Ωστόσο  ακούγεται πως θα ανανεωθούν εντός του προσεχούς διαστήματος.
Ορισμένες συμβάσεις ας ανανεωθούν σε θέσεις που έχουν χηρεύσει αλλά όχι κι εκείνων που υπάρχει πληθώρα ιατρών ίδιας ειδικότητας.

Επίσης είναι ορθόν να ξαναγίνει εκ νέου νέα προκήρυξη κι όχι να διοριστούν οι ίδιοι συνάδελφοι που διορίστηκαν από το 2010. Για το απλούστατο λόγο ότι μπορεί να υπάρχουν ικανότεροι από αυτούς που υπηρέτησαν για διετία τουλάχιστον.

Τα πρώην ΙΚΑ κατά γενική ομολογία λειτουργούν ως κέντρα Συνταγογράφησης και διεκπεραίωσης γραφειοκρατικών διαδικασιών. Δωρεάν πρόσβαση όλων των ασθενών.
Οι ιατροί αυτοί διαθέτουν και ιδιωτικό ιατρείο.  Αντιλαμβάνεστε τι διακίνηση γίνεται προς ιδιωτικά ιατρεία.

Καθηγητές

Διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο όταν σε όλες τις χώρες του κόσμου παραμένουν κατ’ αποκλειστικότητα στα καθήκοντα τους, δηλαδή στην εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων. Εδώ διατηρούν ιατρεία και λαμβάνουν υψηλότατες αμοιβές.

Στρατιωτικοί ιατροί

Πληρώνονται από την φοίτηση τους στο πανεπιστήμιο, χωρίς αναμονές στην ειδικότητα, επιδοτούμενες εξειδικεύσεις στο εξωτερικό και συγχρόνως δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.

Λαμβάνουν 1200 ευρώ μισθό  από το στρατό, διαχειρίζονται ένα σωρό βιβλιάρια του στρατού που είναι από τα ελάχιστα ταμεία που δεν έχουν εισαχθεί στον ΕΟΠΥΥ όπου η επίσκεψη είναι ακόμα 20 ευρώ.  Αρκετοί  από αυτούς... έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Από την άλλη οι ιατροί του ΕΣΥ μέσω των εξωτερικών ιατρείων και μετά το εξιτήριο των νοσηλευόμενων ασθενών  προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Υγείας, ενώ ο ρόλος τους είναι διαφορετικός.  Με μέσο όγκο διακινούμενων περιστατικών περί  τα 2 εκατ. ασθενών. 

Αν υπολογίσουμε και ιατρούς σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά ιατρεία όπου οι ασθενείς έχουν Δωρεάν πρόσβαση ή με 5 ευρώ καταλαβαίνετε τι συνθήκες δημιουργούνται.

Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ

Οι πρώτες 200 επισκέψεις δωρεάν και κατόπιν επί πληρωμή. Λάθος λογική αλλά  στα πλαίσια συμμαζέματος της δαπάνης στην Υγεία γενικότερα.

Μετά από αυτές τις συνθήκες συμπερένουμε  πως η πρόσβαση στο σύστημα Υγείας είναι άνιση, καθοδηγούμενη, με κριτήρια αθέμιτου ανταγωνισμού και όχι καθαρών προσωπικών ή επιστημονικών κριτηρίων.

Αν αναλογιστούμε πως υπάρχει  σωρεία συναδέλφων 70 και άνω χρονών που ασκούν ακόμα ιατρική (ενώ οι φαρμακοποιοί καταθέτουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) καταλαβαίνετε γιατί μεταναστεύει ο νέος ιατρικός πληθυσμός και υπάρχει αυτό το αλαλούμ στην Υγεία.

Πεδίον δόξης λαμπρόν και καλή επιτυχία στα έργο σας.

58 σχόλια:

  1. Αλήθειες... Συγχαρητήρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πεστα! ετσι ειναι. υπαρχουν ιατροι τριπλοθεσιτες και αλλοι πεινανε. ειναι δυνατον οι στρατιωτικοι να εχουν και ιατρειο. ουτε καν ιατρειο δεν πρεπει να εχουν! και οι εοπυυτες ιατροι .... ειναι δυνατον να τους ξαναπαρουνε τους ιδιους; να γινει νεα πρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι να μη φευγουν στο εξωτερικο οσοι σπουδαζουν σε αυτο χρηματοδοτωντας με συναλλαγμα τριτοκοσμικων μπλοκ συνηθως οικονομιες και γιατι εχει εναντι αυτων υποχρεωση το κρατος;υπαρχει αδιαβλητο συστημα για εισοδο στις ελληνικες ιατρικες σχολες ή οχι!υπαρχει διασυνδεση του με τις αναγκες της Ελλαδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Αυτά τα ίδια κ Ηλία τα έχεις ξαναπεί κ προ μηνών...(συνήθεις επαναλήψεις) σε άλλο δημοσίευμα...
    2) για τους άλλους δεν ξέρω αλλά διαβλέπω "θέμα" με τους ΣΙ. Τι ξέεις γι΄αυτούς πραγματικά, μια κ απ' αυτά που γράφεις ούτε τα μισά ισχύουν...Μυθεύματα που οι "ανώνυμοι" προστρέχουν να συμφωνήσουν...
    3) τότε γιατί είσαι μέλλος -φίλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΣΑΣ (=Στρατ. Σχολή Αξιωμ. Σωμάτων)στο FACEBOOK;;; Εκεί δεν σε είδα να διαφωνείς μαζί τους...
    4) από που προκύπτει το 3000 ευρώ τον μήνα = μισθός?? + τα επιπλέον = ποιά είναι τούτα ???, τι εννοεί ο ποιητής!!
    5) μήπως είναι κατάλληλη η ώρα να βγούνε τα Ε1+Ε9 πχ το δικό σου, του καθηγητού κ. Κατεψυγμένου..., του ΙΚΑτζη κ. Διαγεγραμμένου (+ βιβλιάρια καταθέσεων + πόθεν Εσχες...) του Δντου ΕΣΥ Παρανεστίων Λουτρόπολης κ Ξεθωριασμένου κλπ αστεριών του δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα... με διπλοτριπλά ιατρεία...κλπ??
    6) Καλύτερα στον τόπο αυτό να μιλάμε με ονοματεπώνυμα, είμαστε λίγοι και μάλλον ήδη γνωριζόμαστε, από τις γελοιότητες τύπου: "πέστα μεγάλε..."
    Γ. Χαρπαντίδης-Νευρολόγος-Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριε ...εσυ που τα γραφεις ολα αυτα ακου κι αυτο: εγω ειμαι συμβασιουχος εργου ιατρος του εοπυυ . να πεταχτω εγω εξω για να μπεις εσυ για ποιο λογο;αν θελεις να γινει κατι αξιοκρατικα , να πεταχτουμε ολοι εξω απο παντου και οι μονιμοι και οι αοριστου και να γινει προκυρηξη των θεσεων κι οποιος εχει καλυτερο βιογραφικο να μπει . αν γινει αυτο να ειμαι ο πρωτος που θα παει σπιτι του . απο τη στιγμη ομως που δε γινεται αυτο γιατι να βγω εγω και να μπεις εσυ; γιαυτο κλεισε το στοματακι σου για να μη σου πω τιποτα χειροτερο . αλλα καλα μας κανουν αυτοι που μας κυβερνουν αφου πετυχαινουν να τρωγομαστε μεταξυ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΛΛΟΙ ΑΝΡΓΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ???ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΠΗΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟ 2010 ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ ΚΙΟΛΑΣ???

      Διαγραφή
  6. ωραια σπατουλα κανεις στο Γεωργιαδη . τι σου εχει ταξει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ ωραία αγαπητέ συνάδελφε.
    Αυτή η ανάρτηση θα είναι κύριο θέμα για τις συκοφαντικές ασυναρτησίες της στο ΔΣ της Ενώσεως Στρατιωτικών Ιατρών.
    Ελπιζω ότι αν η Ενωση αποφασίσει να σας καλέσει να αποδείξετε στο δικαστήριο τους ισχυρισμούς σας, να είστε σε θέση να τους αποδείξετε διαφορετικά θα πρέπει να ενισχύσετε με τις αποδοχές σας το κοινωφελές έργο της Ενώσεως
    Γ. Αρχίατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Re megale pws akribws ebgales to 3000 twn Stratiwtikvn
    Egv 27 xronia twra maximum 1500 exw paei me apeires aplhrwtes efhmereies (epeidh thewrountai bardeies) kai apospaseis klp.
    Tha sou fermaroume merikes agwges twra kai thaertheis na mou apodeikseis sto Dikasthrio pws akribws pairnw 3000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τα φοιτητικά μας χρόνια υπήρχε μία ομάδα συμπλεγματικών ''συναδέλφων'' ιατρών η οποία είχε γλυφιτζούρι τη φράση ''εσείς οι στρατιωτικοί'' και δώστου ξανά ''εσείς οι στρατιωτικοί''.
    Τις μεταθέσεις που έχω πάρει εγώ φίλε αν τις έπαιρνες εσύ θα κλαψούριζες στη μαμά σου.Όσον αφορά τα περιουσιακά μου στοχεία έχω στην ιδιοκτησία μου μόνο ένα αυτοκίνητο 1600cc και είμαι 48 ετών.
    Γι'αυτό μην γενικεύεις αναφέροντας επαγγελματικές ομάδες ιατρών, μεγάλο παιδί φαίνεσαι γιατρός λες έγινες.
    Και ένα τελευταίο κάτι τύποι σαν εσένα προ καιρού κόπτονταν για την υγεία των κατοίκων των ακριτικών νησιών το υπουργείο πάλι στους στρατιωτικούς ιατρούς κατέληξε...Με τιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3000?!?!?!?!.......Elpizw na exeis apodeikseis,giati egw den ta exw dei sti zwi mou auta ta lefta....Komplexismos sto foul,ntropi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνάδελφε...δύσκολα τα βλέπω.
    Αν σε πάρει είδηση ο ..... που τελείωσε και νομική τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα .
    Οι κλπρχδς που γράφεις είναι μια καλή αγωγή γύρω στα 500.000 για συκοφαντική δυσφήμιση.
    Είσαι και επιπόλαιος, γράφεις λεπτομέρειες που δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
    Μάντεψε ποια θα είναι η πιθανή σου μελλοντική σχέση με τα δικαστήρια ΟΕΟ
    Στρατ.Ιατρ. στο Καστελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Sygnwmi gia ta greeeklish. H SSAS einai anoixti gia opoion thelei na apolambanei ta "pronomia" pou anaferei o agapitos synadelfos! Den nomizw omws pws mporoun oloi na plirwnoun to timhma gia auta.... ypsgos giatros, ksekinw eidikotita meta apo 4 xronia anamoni se monada k me 1050 mistho. Efimwries den tha plhrwnomai! Kalo einai na skeftetai prin milhsei o kathe "synadelfos", oso pikramenos i pikroxolos kai an einai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπηκα με πανελληνιες.Βρηκα μπροστρα μου μετεγγραφες,πλαστα πτυχια,εκτος σειρας για ειδικοτητα,μεσον για το ικα,πτυχια απο αλβανια,σκοπια οπου αρχικα είχε παει για δασκαλος και εγινε γιατρος κλπ.
    1.πτυχια εκτος ελλαδας να κανουν και ειδικοτητα εξω και να ερχονται.
    2.καταργηση ικα και αλλων συνταγογραφικων μηχανισμων.
    3.πτυχια ελληνικα που ειναι απο μετεγγραφή είναι ακυρα
    4.στρατιωτικοι μονο για το στρατο χωρις ιατρειο ουτε καν για μελη οικογενειων
    5.γιατροι εσυ αν δεν αισθανονται ικανοποιημενοι από τις αμοιβες να παραιτηθουν.
    6.καταργηση απογευματινων ιατρειων εσυ
    7.καταργηση επικουρικων.Οποιος ειναι στο εσυ να δουλευει οχι να θελει βοηθό.
    8.καμια συμβαση με εοπυυ.Αποδειξη στον ασφαλισμενο και στο ασφλαλιστικο ταμείο.
    9.Πανεπιστημιακοί χωρις ιατρειο και μονο για ερευνα
    10.ελευθερη συνταγογραφηση και αποζημιωση με αποδειξη απο το ασφαλιστικο ταμειο.
    ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ.ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΤΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11...αν μπορούσαν να πεθάνουν όσοι είναι μπροστα μου θα ημουν ευτυχης...ασε ρε ΗΛΙΑ 3000 ευρω

      Διαγραφή
    2. Ok
      Σύστημα ολικής αλέσως, ας το πάμε...
      Πέστε μας μόνο για να μάθουμε (αφού έχετε τόσες ΚΑΛΕΣ προτάσεις, έχετε μελετήσει τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ)
      (1) τον αριθμό των εισακτέων στις Ιατρικές / έτος που προτείνεται, στο σύνολο της χώρας (150, 160,,,200???- Πόσοι γιατροί συνταξιοδοτούνται/έτος?),
      (2) το κρατικό μισθολόγιο και το ιδιωτικό τιμολόγιο (γιατροί - κλινικές -χειρουργεία κα ιατρικές πράξεις) -
      (3) τις δέουσες ασφαλιστικές εισφορές για την ΥΓΕΙΑ προς τα ταμεία
      (4) τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο "σύστημα υγεία"
      (5) το κύκλωμα εμπορίας - διάθεσης φαρμάκων/υλικών πως θα εξυγιανθεί??
      (6)βρείτε και τρόπο να εξυπηρετούνται τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων όπου υπηρετούν (μήπως εννοείται μέσω ΕΚΑΒ??) στις μονάδες, στις αποστολές εντός κ εκτός συνόρων, στα βουνά κ στα λαγκάδια, στην θάλασσα και στα νησιά, ημέρα και νύχτα κλπ κλπ (υπηρετήσατε κ εσείς, πού ακριβώς? - έτσι για να διούμε την πολεμική σας εμπειρία-)... βάλτε κ δίπλα τον πραγματικό μισθό που τους αναλογεί και μετα..........
      άντε ρε και με χαρτοφυλάκιο = ΥΠΟΥΡΓΟΣ (υγείας/ΕΔ/...)
      ΑΞΙΟΣ !!!

      Διαγραφή
    3. ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ στρατ ιατροί μόνο για τον στρατό με τις ανάλογες αποδοχές των συναδέλφων
      Στρατ. Ιατρ.

      Διαγραφή
  14. Oson afora to 4, etsi tha protimousa ki egv alla na pairnw kanoniko mistho kai efhmereies. Esy me tis efhmereies pairneis ta dipla apo mas kai den exeis to agxos apospasewvn metathesewvn klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι ολοι οι γιατροι να δουλευαν οσο καλα δουλευουν οι στρατιωτικοι και να ειχαν την ποιότητά τους για τα ελαχιστα που λαμβανουν...

      Διαγραφή
  15. εξω τα λαμόγια και οι αδιάβαστοι απο την υγεία συνολικά!!
    μια και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ θέση για όλους .
    Αξιολόγηση για όλους !!
    ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ka8hste oloi kala 8ixthkan ta stratiwtakia ...Den xerw posa bgazete (mallon exei dikio o synaderfos) alla iatreio den prepei na exetai .Kanete oloi oti den katalabainetai apo poy einai ta 3000?Na sas pw egw 1200 mis8os stratoy + 1400 EOPYY + posa apo ta bibliaria toy stratoy?kai liga leei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OI ANONYMOI NA PAPSOYN NA TO PAIZOYN SPOYDAIOI KAI EKSYPNOI... OSOI EXOYN NA POYNE KATI KAI TO PISTEYOYN TI TOYS ENOXLEI NA GRACOYN KAI ONOMA ???

      Διαγραφή
    2. ΞΈΡΕΙς ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΆΚΙΑ;
      Βασικά μάθε να γράφεις...η ενεργητική φωνή δεν λήγει σε αι...αλλά μάλλον αυτά ήξερες για αυτό βρέθηκες στην Βουλγαρία και τώρα γύρισες να κρίνεις τους καλυτέρους σου

      Διαγραφή
    3. ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ .... ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΣΑΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ? ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ... ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ... ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ .... ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ..... ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ .... ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .....

      Διαγραφή
  17. Κάνει εντύπωση πως από όλα τα σημεία του άρθρου αυτό που προξένησε τις περισσότερες αντιδράσεις αφορά τα υποτιθέμενα 3000 ευρώ των Σ.Ι.
    Και βέβαια ξέρουμε όλοι πως δεν βγάζουν όλοι οι στρατιωτικοί ιατροί τόσα (αν και θα έπρεπε, ως γιατροί να αμοίβονται αρκετά καλύτερα). Παρόλα αυτά υπάρχουν και στρατιωτικοί ιατροί (όπως και μη στρατιωτικοί) που βγάζουν πολύ περισσότερα. Βέβαια το θέμα μας δεν είναι το πόσα βγάζει ο καθένας αλλά το πως. Μακάρι (και το εννοώ) να ήταν ο μισθός των Σ.Ι όπως και αυτών του ΕΣΥ αλλά και γενικά των ιατρών 2000 και 3000 ευρώ και ακόμα παραπάνω, πολύ απλά γιατί το αξίζουν.
    Δεδομένων όμως των σημερινών συνθηκών αυτό που θεωρώ μη αποδεκτό ηθικά (νόμιμο βέβαια) είναι η δυνατότητα των στρατιωτικών ιατρών (αυτών βέβαια που είχαν και παλιότερα σύμβαση με ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ) να συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ την ίδια στιγμή που ξέρουμε ότι εκατοντάδες νέοι ιατροί είναι αποκλεισμένοι. Και βέβαια η σκέψη αυτή δεν στοχοποιεί επ ουδενί τους Σ.Ι. ούτε περιορίζεται σε αυτούς. Βάσει της ίδιας λογικής (δεδομένων των σημερινων συνθηκων) θεωρώ εξίσου μη αποδεκτή ηθικά τη δυνατότητα των ιατρών του ΙΚΑ να δέχονται επιπλέον 150 επισκέψεις μέσω του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία, όπως επισης και κάθε περίπτωση διπλής/τριπλης ή και τετραπλής έμμισθης σχέσης με δημόσιο φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν σ' ένα σοβαρό αρθρο, όπως θέλεις να λες, θίγονται πρόσωπα και καταστάσεις, επώνυμα και βασικά ανώνυμα, ένα είναι σίγουρο, κ Ηλία,

      οι ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ δεν αντιδρούν !!

      Διαγραφή
  18. Στο χέρι μπορεί να είναι λιγότερα... Ασφαλιστικές εισφορές;

    Δεν απαντάτε συνάδελφοι στο ερώτημα!

    Συμφωνείτε να υπάρχουν συνάδελφοι που είναι αποκλεισμένοι από παντού και κάποιοι να είναι σε διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελευθερο επάγγελμα για όλους και οποιος μπορει ας συναγωνιστει τους στρατιωτικούς ιατρούς
      Τι έγινε δεν σας αρέσει;
      Προτιμάτε τους αποκλεισμούς;
      ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ

      Διαγραφή
  19. Νομίζω ότι το επίπεδο του blog χαμήλωσε όσο το ύψος των στρατιωτικών γιατρών,τουλάχιστον αυτών που ήμουν στο Λύκειο των Αναβρύτων.Οι συνάδερφοι θα είναι πάντα μια ξεχωριστή κατηγορία και κλίκα.Άκου 23 σχόλια!Κόλλησε ο browser.Γυναικεία σκέψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μείνε στο Λύκειο, είναι το ύψος που σου αρμόζει.

      Διαγραφή
    2. Εσύ μείνε στο Λύκειο, είναι το ύψος που σου αρμόζει.

      Διαγραφή
    3. Το λύκειο Αναβρύτων της εποχής σου λεβέντη μου είχε χαμηλό επίπεδο απο κάποιους σαν εσένα, που σε κανονικές εποχές, ούτε απέξω δεν περνούσαν.
      Βρήκαν την ευκαιρία όμως και μπήκαν με κλήρωση για να μου κορδώνονται.
      Οσο για το ύψος των στρατιωτικών ιατρών, δεν είναι μετρήσιμο για νάνους σαν εσένα που για το χρήμα ,ξαφνικά μου βγήκαν και στο βουνό.
      Ω ΚΑΙΡΟΙ Ω ΗΘΗ...Αν προλαβες κανέναν καλό φιλόλογο να στο διδάξει, πριν πάς να σπουδάσεις εκτός Ελλάδος και μας γυρίσεις με τα ανανεωμένα σου συμπλέγματα και την παντελή έλλειψη μέτρου.

      Διαγραφή
  20. Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΛΑΣΤΑ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ(ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ),ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ[ΦΟΥΣΚΕΣ]ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ[ΔΕΝ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΤΕΡΟ STAR SYSTEM ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ]
    ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ.ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. απο τα σχολια φαινεται καθαρα οτι η ηθική του συναδέλφου, αφορά το πορτοφόλι του που θίγεται.
    Αρχικά να μας πει ποια σχολή τελείωσε ...και πως την τελείωσε .
    Στην συνέχεια καλο είναι να καταλαβετε ότι επιτρέπεται στους στρατιωτικούς να έχουν ιατρείο διότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα σε κάθε πολιτη και στον μη στρατιωτικό να μπορεί να επισκεφθεί τον γιατρο της επιλογής του και εκτος νοσοκομείου, ειδικά όταν δεν έχει δικαίωμα εξ΄λετασης στο στρατιωτικό νοσοκομείο.
    Στην συνέχεια ας δούμε πως βολεύεται το κράτος για αυτό....Δίνει έως με το ζόρι 1500 ευρω στον αξκό ιατρό στην βραχονησίδα , στον ΄κινδυνο ζωής στο περα δώθε απο τον Εβρο στο Αφγανιστάν με την πρόφαση ότι να ....σου επιτρέπεται αυτα που δικαιούσαι και δεν στα δίνω , να τα βγάλεις πολλαπλάσια απο το ιδιωτικό ιατρείο...το οποίο να τονισθεί οτι δεν το έχουν όλοι.Φυσικά ο νεαρός που απέκτησε ξαφνικά άποψη για όλα...για τους δικούς του λόγους γουστάρει να γενικεύει.
    Προφανώς κάποιοι στρατιωτικοί ιατροί τον έκαναν να νοιώσει αυτό που είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΛΛΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ...ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. KAKOMOIRH...Aλλαξες το 3000 ευρω με 1200 αλλά δεν έχει σημασία διότι η ανάρτηση έχει αποθηκευθεί και έχει πάρει ήδη τον δρόμο της.
    Είδες για να μην έχεις εκπαίδευση αλλά μόνο ιατρική απομνημόνευση;
    Θα σου γίνει μάθημα και κυρίως θα παραδειγματιστούν οι συκοφάντες που ακολουθούν την ίδια με σένα όδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. xaxaxa o asteios allakse to 3000 se 1200 :

    Στρατιωτικοί ιατροί

    Πληρώνονται από την φοίτηση τους στο πανεπιστήμιο, χωρίς αναμονές στην ειδικότητα, επιδοτούμενες εξειδικεύσεις ακόμα και στο εξωτερικό και κατόπιν δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
    Λαμβάνουν 1200 ευρώ μισθό από το στρατό, διαχειρίζονται ένα σωρό βιβλιάρια του στρατού που είναι από τα ελάχιστα ταμεία που δεν έχουν εισαχθεί στον ΕΟΠΥΥ όπου η επίσκεψη είναι ακόμα 20 ευρώ. Πολλοί από αυτούς έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.



    Ela omws pou exoume kanei snap th selida
    asta megale exases

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://postimg.org/image/j7r007v0z/

    idou to arxiko keimeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πως προκύπτει το 3.000;

    1500 από τις επισκέψεις του ΕΟΠΥΥ και
    1200 από το ΥΠΕΘ συν ασφαλιστικές εισφορές (ή και εκτός οτιδήποτε δεν μπαίνει στην τσέπη μας δεν βγαίνει από τα ταμεία του κράτους )

    Μπορείτε να απειλείτε όσο θέλετε ! Δεν πτοούμαι !

    Το έσβησα για να μην ασχολείστε με νούμερα αλλά...

    ΥΓ. Δεν έγραψα κανέναν μήνυμα ανώνυμα (είναι το πρώτο που γράφω)

    Καλό βράδυ συνάδελφοι και εύχομαι να επικρατούν οι καλύτεροι σε αυτή τη χώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις πολλές ασυναρτυσίες, δείγμα θλιβερής εμπάθειας έναντι των στρατιωτικών γενικά.
      Το να ζητήσει κάποιος να βρεί το δίκιο του για τις αδικίες που προκαλεί η διασπορα ψευδών ειδήσεων στην οποία επιδίδεσαι επωνύμως δεν είναι απειλή, είναι άσκηση δικαιώματος και υποχρέωση έναντι της αλήθειας.
      ΕΠΙΠΛΕΟΝ ως ιατρός καταφανώς το κειμενό σου θυμίζει λυπάμαι που το λέω, ΜΠΑΚΑΛΗ που μετρά το λάδι και το ξύδι και όχι λειτουργό του υψιστου αγαθού της υγείας.
      Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι τι θα περάσει το κατώφλι του ιατρείου σου και επειδή μάλλον δεν περνά ο κόσμος που θα ήθελες, ευελπιστείς να βγάλεις εκτός ανταγωνισμού τον οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο προτιμά ο ασθενής αντί εσού.
      Το να γράφεις επωνύμως , προσωπικά το θεωρώ μια ένδειξη ναρκισσισμού και τιποτα άλλο αν και απο την ποιότητα των φραφομένων σου..καλό θα ήταν να είσαι ανώνυμος διότι κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς πέραν του ''εμπαθης'' και ''ιδιώτης''.
      Τα όσα λές , είτε τα λες επωνύμως είτε ανωνύμως, έχουν την αξία της αλήθειας που αντιπροσωπεύουν. Δυστυχώς τα δικά σου δεν αντιπροσωπεύουν καμμία αλήθεια παρά μόνο την προσπάθεια μείωσης του ανταγωνισμού σε ένα λειτούργημα το οποίο η νοοτροπία που πρεσβεύεις, μετέτρεψε σε επάγγελμα και στην συνέχεια σε εμπόριο.
      Πραγματικα είναι λυπηρή αυτή η εικόνα και ουδείς θα περίμενε κάτι καλύτερο απο φορείς των επιδιώξεών σου, πέραν της επίθεσης στους στρατιωτικούς ιατρούς, οι οποίοι και ασκούν διπλό λειτούργημα, κάτι που ασφαλώς και ηθελήμένα δείχνεις να αγνοείς.
      Είσαι η εικόνα της σημερινής ψοφοδεούς και μικροπρεπούς Ελλάδος

      Εις Στρατ. Ιατρός ε.α.
      υγ Δεν είχα ποτέ μου ιδιωτικό ιατρείο.Σέβομαι όμως τον συνάδελφο που αναγκαζόταν να εργάζεται 16 ώρες μέχρι τα γεράματα του για να εξασφαλλίσει όσα δεν του απέδιδε το κράτος για την κανονική του διπλή εργασία και σαν στρατιωτικού και σαν ιατρου.
      Ταυτόχρονα απεριόριστο σεβασμό είχα και έχω για όποιον συνάδελφο δεν κυκλοφορεί με κομπιουτερακι και αυτόματη ταμειακή μηχανή και με οικονομικες μελέτες για τον εμπορικό ανταγωνισμό στο ιατρικό λειτούργημα. ΑΙΔΩΣ τίποτε άλλο

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφοι
      Η προηγηθείσα απάντηση είναι η καλύτερη.
      Ουδείς είναι κακός με την θέλησή του και ο συνάδελφος πολίτης δεν πιστεύω ότι είχε κάποια κακή πρόθεση.
      Η πίεση των ημερών είναι τεράστια.Οι συνάδελφοι πολίτες είναι πολλές φορές θύματα παραπληροφόρησης, επιπλέον δεν πρέπει να έχουμε καμμία απαίτηση ο συνάδελφος να βιώνει τις δικές μας κακουχίες ούτε να τις αντιλαμβάνεται.
      Εγώ θεωρώ ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και μου αρκεί η απάντηση του εα αξκού ιατρού.
      Εύχομαι κύριε Τσέρκη με την αναπόφευκτη μελλοντική σας εξέλιξη , να αντιμετωπίζετε κάθε λειτουργό της ιατρικής πράξης με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και προσοχή, διότι αναγκαστικά θα συνεργαστείτε μαζί του.
      Καλή σας νύχτα

      Β.Β.

      Διαγραφή
    3. μου φαγανε τον ΕΟΠΥΥ ΚΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΟ...κε ΤΣΕΡΚΗ.ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΛΟΓΟ...ΑΝΑΚΙΒΥΣΘΙΣΕΙΣ.ΑΜΑ ΑΞΙΖΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ

      Διαγραφή
    4. α;πο τη χολη που βγαζετε στρατιωτικοι ιατροι καταλαβαινει κανεις ποσο βολεμενοι εισαστε. Ολοι οι πολιτικοι ιατροι το γνωριζουν οταν ξεφυτρωνατε χωρις αναμονη στις ειδικοτητες κτλ κοψτε τις απειλες δεν ειμαστε σε στρατοκρατουμενο κρατος. Κρατηστε τα για το περιβαλλον σας...

      Διαγραφή
  28. Allakse to onoma apo tsirki se tsirko pio kala sou paei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι στρατιωτικοί ενοχλήθηκαν, άραγε γιατί?Προς τι όλη αυτή η αντίδραση? Που είναι το ψέμα?Γνωρίζω στρατιωτικούς ιατρούς καταπληκτικούς επιστήμονες αλλά και κάποιους που ακόμη αναρωτιέμαι πως πέρασαν στην ΣΣΑΣ.Επίσης πολλούς συναδέλφους πτυχιούχους πρώην ανατολικών χωρών οι οποίοι είναι άψογοι ιατροί.Είναι αλήθεια, λίγη ζήλια για τους στρατιωτικούς υπάρχει. Ειδικότητα χωρίς αναμονή: θα μου άρεσε αυτό.Γιατί εγώ είχα τεράστιες αναμονές.Επιδοτούμενη εξειδίκευση στο εξωτερικό :θα ήμουν κατενθουσιασμένη.Πάτος και αυτό.Προς τι αυτή η ειδική μεταχείριση?Είναι ίσως ειδική κατηγορία.Όταν έδινα εγώ υπήρχε και ειδική κατηγορία:παιδιά στρατιωτικών μπορούσαν να εισαχθούν στην ΣΣΑΣ με λιγότερα μόρια από εμένα που αναγκαστικά για να περάσω σε Ιατρική σχολή έπρεπε να γράψω εικοσάρια-δεν γνωρίζω τι ισχύει τώρα.Μην ξεχνάτε και τους Κυπρίους καθώς και τα παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού.Όλοι εισάγονταν με λιγότερα μόρια απο εμένα.Όλοι τους είναι ιατροί απόφοιτοι Ελληνικών πανεπιστημίων. ΙΚΑ ή ΕΟΠΠΥ: Γνωρίζω συμβασιούχους που παρέμειναν έτσι μέχρι την συνταξιοδότηση.Δεν αναρωτιέστε που πήγαν όλοι οι ΙΚΑτζήδες του 1ου ΙΚΑ και λοιπών νοσοκομείων.Αναζήτήστε τους στο Σισμανόγλειο, Αγ.Αναργύρων,Ελπίς, Λαϊκό .Καλά μαγκωμένοι στις καρέκλες τους, ίσως έβαλαν και πολιτικό μέσο για να τους δημιουργήσουν τμήματα μόνο για αυτούς(συμβαίνει και αυτό). Για τους καταπληκτικούς καθηγητές μας δεν θέλω ούτε να αναφερθώ.Αυτοί και το παιδομάζωμα γύρω τους με κάνουν και ανατριχιάζω. Ίσως αυτοί, οι δασκαλοί μας ,είναι η χειρότερη κατηγορία ιατρών.Συμπαθούν ή αντιπαθούν συναδέλφους ανάλογα με το νοσοκομείο ειδίκευσης.Οι ίδιοι δίνουν ειδικότητα με επαίνους στους δικούς τους ειδικευόμενους .Κατάληξη όλων αυτών: Έγινα γιατρός,ειδικεύτηκα, άνοιξα δικό μου ιατρείο.Δεν με πτοεί ο διπλανός μου.Αν είμαι καλή στην δουλειά μου δεν υπάρχει στρατιωτικός, ικατζής ή καθηγητής που με φοβίζει.Πολεμάμε πλέον για την επιβιωσή μας(υλική και ηθική)με αξιοπρέπεια.ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΩ.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ω Ελλάς ηρώων χώρα,
    τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ , Η ΕΛΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι στρατιωτικοί ενοχλήθηκαν, άραγε γιατί?Προς τι όλη αυτή η αντίδραση? Που είναι το ψέμα?

      Ola, poly mikro pososto exei symbash me EOPYY klp, megalo pososto menei sta 1200-1400 me xiliades aplhrwtes efhmereies,kathoti logv tvn metathesewn, apospasevn klp den exei statherh edra gi ana kinithei idiwtika, epishs polles fores einai risko logv ths dhmosionomikhs katastashs

      Γνωρίζω στρατιωτικούς ιατρούς καταπληκτικούς επιστήμονες αλλά και κάποιους που ακόμη αναρωτιέμαι πως πέρασαν στην ΣΣΑΣ.Επίσης πολλούς συναδέλφους πτυχιούχους πρώην ανατολικών χωρών οι οποίοι είναι άψογοι ιατροί.

      100% swsta

      Είναι αλήθεια, λίγη ζήλια για τους στρατιωτικούς υπάρχει. Ειδικότητα χωρίς αναμονή: θα μου άρεσε αυτό.Γιατί εγώ είχα τεράστιες αναμονές.Επιδοτούμενη εξειδίκευση στο εξωτερικό :θα ήμουν κατενθουσιασμένη.Πάτος και αυτό.Προς τι αυτή η ειδική μεταχείριση?

      Eidikothta xwris anamonh alla sinithws oxi h eidikothta pou thelei alla ayth pou ekeinh th stigmh exei anagh o stratos.
      Epidotoumenh ekseidikefsh afora 1-2 atoma to xrono kai oi opoioi to plhrwnoun me diplasio xrono paramonhs



      Είναι ίσως ειδική κατηγορία.Όταν έδινα εγώ υπήρχε και ειδική κατηγορία:παιδιά στρατιωτικών μπορούσαν να εισαχθούν στην ΣΣΑΣ με λιγότερα μόρια από εμένα που αναγκαστικά για να περάσω σε Ιατρική σχολή έπρεπε να γράψω εικοσάρια-δεν γνωρίζω τι ισχύει τώρα.Μην ξεχνάτε και τους Κυπρίους καθώς και τα παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού.Όλοι εισάγονταν με λιγότερα μόρια απο εμένα.Όλοι τους είναι ιατροί απόφοιτοι Ελληνικών πανεπιστημίων. ΙΚΑ ή ΕΟΠΠΥ: Γνωρίζω συμβασιούχους που παρέμειναν έτσι μέχρι την συνταξιοδότηση.Δεν αναρωτιέστε που πήγαν όλοι οι ΙΚΑτζήδες του 1ου ΙΚΑ και λοιπών νοσοκομείων.Αναζήτήστε τους στο Σισμανόγλειο, Αγ.Αναργύρων,Ελπίς, Λαϊκό .Καλά μαγκωμένοι στις καρέκλες τους, ίσως έβαλαν και πολιτικό μέσο για να τους δημιουργήσουν τμήματα μόνο για αυτούς(συμβαίνει και αυτό). Για τους καταπληκτικούς καθηγητές μας δεν θέλω ούτε να αναφερθώ.Αυτοί και το παιδομάζωμα γύρω τους με κάνουν και ανατριχιάζω. Ίσως αυτοί, οι δασκαλοί μας ,είναι η χειρότερη κατηγορία ιατρών.Συμπαθούν ή αντιπαθούν συναδέλφους ανάλογα με το νοσοκομείο ειδίκευσης.Οι ίδιοι δίνουν ειδικότητα με επαίνους στους δικούς τους ειδικευόμενους .Κατάληξη όλων αυτών: Έγινα γιατρός,ειδικεύτηκα, άνοιξα δικό μου ιατρείο.Δεν με πτοεί ο διπλανός μου.Αν είμαι καλή στην δουλειά μου δεν υπάρχει στρατιωτικός, ικατζής ή καθηγητής που με φοβίζει.Πολεμάμε πλέον για την επιβιωσή μας(υλική και ηθική)με αξιοπρέπεια.ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΩ.

      Δυστυχία σου, Ελλάς,
      με τα τέκνα που γεννάς!
      Ω Ελλάς ηρώων χώρα,
      τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ , Η ΕΛΛΑΣ.


      Bravo, tromerh analysh me merikes grammes periegrapses ta panta sto xwro mas, ola afta pou oi perissoteroi den tolmoun na poun h na grapsoun

      Διαγραφή
    2. ο κάθε και η κάθε πικραμένη μου έγινε κριτής ακόμα και όσων ασκουν διπλο λειτουργημα και είναι και δεσμευμένοι με όρκο αίματος.
      Αυτή είναι η δυστυχία της Ελλάδος και φυσικά δεσποινίς , το προβλημά σας δεν είναι το δίκαιο, αλλά το μπακίρι και η ΠΙΤΑ

      ΤΈΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ, ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΡΡΉ , ΔΕΝ ΈΧΩ ΜΑΤΑΔΕΊ.
      ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΈΠΤΗ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

      ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΥΤΥΧΗΣ;;; ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ

      Διαγραφή
    3. σκεφτηκες αραγε πως αν οι με γενικη σειρα πηγαιναν στην πολιτικη ιατρικη μπορει να ησουν φαρμακοποιος και πλουσιοτερη;

      Διαγραφή
  30. Το πρόβλημά σας κατά βάθος δεν είναι οι στρατιωτικοί ιατροί.Το πρόβλημά σας είναι ο ίδιος ο θεσμός του στρατού.Πόσοι από 'σας που καταφέρεστε κατά των στρατιωτικών υπηρετήσατε τη θητεία σας στο στρατό και προσφέρατε μέσα από το λειτούργημά σας;Και αν υπηρετήσατε κουβαλάγατε κατά τη θητεία σας όπως και τώρα τη μικρότητα και τα συμπλέγματα σας όπως αυτά συνοψίζονταν στην αγαπημένη σας φράση ''εγώ είμαι γιατρός,δεν είμαι 'γω καραβανάς'' όπως μπορώ να γνωρίζω από προσωπική εμπειρία.Κατάφερες και έγινες γιατρός μικροπρεπή σπουδάζοντας σε χώρες τύπου Ζίβκωφ και Τσαουσέσκου ενδεχομένως...Το ότι βάζετε ταμπέλα σε όλους γενικά τους στρ. ιατρούς δείχνει την ανωριμότητά σας...τι άλλο να σας 'πω...είστε πάνω απ' όλα κουραστικοί...σας βαρέθηκα τόσα χρόνια διότι με κάποιους της κατηγορίας σας δυστυχώς έρχομαι σε επαφή εξαιτίας της εργασίας μας...Η τσέπη σας και οι καταξίωση που δεν ήρθε όπως τη θέλατε θα διαιωνίζει την αρρώστια σας...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπορεί να μας εξηγήσει κανείς γιατί για παράδειγμα οι στρατιωτικοί θα πρέπει να "απολαμβάνουν" τη νοσηλεία τους σε ένα νοσοκομείο-κόσμημα, όπως για παράδειγμα το 424 στη Θεσσαλονίκη; Το οποίο αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι δε συμμετέχει στις γενικές εφημερίες. Έτσι οι μισοί ασθενείς που νοσηλεύονται είναι είτε "πελατάκια", είτε φαντάροι-βύσματα που παίρνουν τη γνωστή προς το τέλος της θητείας τους πολυήμερη μαϊμού αναρρωτική. Και ξέρετε πιο είναι το αποκορύφωμα; Για τους κληρωτούς που πρόκειται να καταταγούν στο στρατό και απαιτείται ακτινογραφία θώρακος, πρέπει λέει να επισκεφθούν κάποιο άλλο δημόσιο νοσοκομείο! Θα μπορούσαν να αλλάξουν θέση με το Θεαγένειο στο κάτω-κάτω της γραφής όπου νοσηλεύονται χρονίως πάσχοντες και μάλιστα επί μακρό χρονικό διάστημα και θα άξιζαν φαντάζομαι μίας καλύτερης υποδομής. Επιτέλους πρέπει να μπουν άμεσα στο σύστημα εφημέρευσης τα στρατιωτικά νοσοκομεία!

    Αλλά βέβαια ποιος να τα τολμήσει αυτά; Η κυβέρνηση της ΝΔ, που για να ικανοποιήσει προφανώς κατά προτεραιότητα τους συντηρητικούς τις ψηφοφόρους πέρασε πρόσφατα τροπολογία για τη ρύθμιση ειδικά των χρεών των στρατιωτικών νοσοκομείων; Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι λέει βιώσιμα και πρέπει να κλείσουν, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά δε δουλεύουν αρκετά και πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σε ενόχλησε το ''σύντροφοι'' ή το ''καληνύχτα'' σύντροφε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. H mera ths krishs einai edw gia ola ta lamogia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ[ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ] ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ[ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ]ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΚΑΤΙ ΕΛΑΦΡΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ[ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ-ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ]ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ......ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΝΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.....ΤΑ ΝΥΣΤΕΡΙΑ..ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ..ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή