Εκλογικά κέντρα κατά της κυβέρνησης τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου

Με μία σκληρή σε περιεχόμενο αφίσα, εκφράζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής την αντίδρασή τους στις κυβερνητικές παρεμβάσεις κατά του κλάδου.
Τηρώντας την...υπόσχεσή τους, μετατρέπουν σε αντικυβερνητικά εκλογικά τμήματα τα φαρμακεία τους, με “σημαία” την εν λόγω αφίσα.
Στην πρώτη της σελίδα αναφέρει τα εξής:
“Θεμελιώνουμε το μέλλον της νέας Ελλάδας.
  • Πετύχαμε ανεργία ρεκόρ!
  • Μειώσαμε τις συντάξεις στο μισό!
  • Τετραπλασιάσαμε τις αυτοκτονίες!
  • Διαλύσαμε την Παιδεία!
  • Υποθηκεύσαμε τη χώρα!
  • Καταστρέψαμε τη Δημόσια Υγεία!
  • Πετύχαμε η συμμετοχή για φάρμακα να είναι μεγαλύτερη από την αξία τους!
  • Στηρίξτε μας.
Για να συνεχίσουμε το succes story.
Στις εκλογές, βάλτε μας στη θέση που μας αρμόζει”!

Επιστολή

Στην πίσω σελίδα, υπάρχει ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες, στην οποία επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες :
“Οι φαρμακοποιοί δεχτήκαμε, και εμείς, αλλεπάλληλα χτυπήματα, που οδήγησαν στην απελπισία εκατοντάδες συναδέλφους μας και απειλούν να αφανίσουν τον κλάδο μας.
Ωστόσο, το θέμα δεν είμαστε εμείς, όπως δεν είναι και κάθε μεμονωμένη ομάδα του πληθυσμού μας, όσο και αν προσπάθησαν να μάς φέρουν αντιμέτωπους μεταξύ μας.
Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας σήμερα είναι ότι μάς επιβάλλουν μία πολιτική εξαθλίωσης των πάντων και απαξίωσης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων των πολιτών:
Της Παιδείας, της Υγείας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, του αισθήματος ασφάλειας, της εργασίας.
Μία πολιτική που υποτίθεται ότι γίνεται στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης, αλλά στην ουσία υποθηκεύει τη χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Μία πολιτική, που γκρεμίζει τα φαρμακεία, τα δημόσια νοσοκομεία, τα σχολεία, ακόμη και τις λαϊκές αγορές, για να τα παραδώσει στα μεγάλα συμφέροντα που καραδοκούν”...

Αναλγησία

Το μήνυμα του Συλλόγου κλείνει με τα εξής:
“Όλη αυτή η αναλγησία δεν είναι ανάπτυξη, ούτε success story.
Είναι η επέλαση των συμφερόντων σε βάρος του λαού μας.
Μην τους πιστεύεις άλλο μετά από τόσες φορές που μάς κορόιδεψαν.
Μην τους αφήσεις να συνεχίσουν να καταστρέφουν τη χώρα μας, τη Δημόσια Υγεία, τη φαρμακευτική περιθαλψη.
Στις εκλογές που έρχονται είναι η ευκαιρία σου.
Ξέρεις τι θα κάνεις!
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής”.

Απαγόρευση

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον ΦΣΑ, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία πρωτοφανή πράξη φίμωσης του δημοκρατικού λόγου, και της ελεύθερης έκφρασης πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων επιστημονικών κλάδων. 
Απαγορεύει με Υπουργική Απόφαση την μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως πολιτικό και που προφανώς «θα την βλάψει» ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Ο ΦΣΑ κάνει λόγο για λογικρισία και καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.
Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι με αυτές τις ενέργειες οι φαρμακοποιοί πεισμώνουν ακόμη περισσότερο και θα δυναμώσουν τους αγώνες τους:
"Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές – λογοκριτές ότι οι φαρμακοποιοί θα καταδικάσουν και με την ψήφο τους, αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση".
Την αντίδραση του ΦΣΑ έχει προκαλέσει πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για τον τρόπο διενέργειας των εκλογών. Η απόφαση απαγορεύει στους φορείς να εκπέμπουν μηνύματα με έμμεσο ή άμεσο πολιτικό περιεχόμενο.
ΠΗΓΗ: Iatronet.gr

1 σχόλιο: