ΕΝΩΣΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ : Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην επίσχεση εργασίας που ξεκινά την Δευτέρα 12/05/2014.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

1. 15% κούρεμα ληξιπρόθεσμων οφειλών

2. Απλήρωτα ληξιπρόθεσμα του 11 για όλα τα ταμεία

3. Το 10% των λογαριασμών ΟΠΑΔ για τα έτη 2010-2011

4. Το 10% του έτους 2012 και 2013 λογαριασμών ΕΟΠΥΥ του Αυγούστου

5. Λογαριασμοί ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2ο εξάμηνο του 2012.

6. Κατάσχεση (με το εφεύρημα Claw back) των λογαριασμών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2013.

7. Για το 2014. Απαίτηση του ΕΟΠΥΥ είναι να πληρώσει μόνο τους 4 μήνες και τους υπόλοιπους 8 να τους πληρώσουν τα εργαστήρια και Διαγνωστικά κέντρα!!

Το δίπολο παραγωγής παραπεμπτικών συνταγών αφ’ ενός και εκτέλεσης αυτών στα εργαστήρια αφ’ ετέρου – με δεδομένο το κλειστό προϋπολογισμό των 300εκ.- έχει ξεφύγει προ πολλού. Παράγονται παραπεμπτικά αξίας 600-650εκ. από τα οποία καλούμεθα εμείς να πληρώσουμε σχεδόν τα μισά (υπό την έννοια των λειτουργικών εξόδων, προμηθευτών, leasing κ.λ.π). Ο ΕΟΠΥΥ στα χρόνια της λειτουργίας του δεν παρουσίασε ένα στοιχειώδες οργανόγραμμα με αποτέλεσμα η ανεπαρκής λειτουργία του να σωρεύει καινούργια ελλείμματα και ληξιπρόθεσμα χρέη. Με την φιλοσοφία που τον διέπει “πονάει δόντι κόβει κεφάλι» αντί να ισορροπήσει το δίπολο παραγωγής – εκτέλεσης παραπεμπτικών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του δηλ. στα 300-350εκ. επιδίδεται σε ένα παράλογο κυνήγι μαγισσών κυνηγώντας ανελέητα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, εκείνους δηλαδή που ουδεμία συμμετοχή έχουν στην οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ειμή μόνο την υποχρέωση από τις υπογραφείσες συμβάσεις να εκτελούν τα παραπεμπτικά που τους προσκομίζονται. Η αδυναμία της λήψης μιας στοιχειώδους πρωτοβουλίας προς την σωστή κατεύθυνση είναι η μη καθιέρωση ακόμη των Διαγνωστικών πρωτοκόλλων πράγμα που συζητείται τα τελευταία έτη χωρίς να λαμβάνει σάρκα και οστά. Επίσης δεν δείχνει την απαραίτητη τόλμη να αποδεσμεύσει τα εργαστηριακά της δευτεροβάθμιας περίθαλψης των κλινικών (όπου γίνεται υπερ-συνταγογράφηση και Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει) από την καθαρά πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δύο απλές κινήσεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον ήδη ελλειμματικό κωδικό των εργαστηρίων

Αντ’ αυτού οι αναληφθείσες πρωτοβουλίες του ΕΟΠΥΥ (όπως η επί Σαλμά πλήρης απελευθέρωση της αγοράς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης) απέβησαν καταστρεπτικές με αποτέλεσμα να ξεχειλώσει ο προϋπολογισμός και η κάθε σπασμωδικά επιχειρούμενη βελτιωτική κίνηση να είναι καταστρεπτικότερη της προηγούμενης.

Στο σημερινό αδιέξοδο ο ΕΟΠΥΥ υιοθετεί μεθόδους αντιπαράθεσης που δεν θέλουμε να σχολιάσουμε χαρακτηρίζοντας συλλήβδην τους παρακλινικούς γιατρούς λαμόγια και κλέφτες έχοντας προ πολλού απολέσει τον οφειλόμενο σεβασμό στον ΓΙΑΤΡΟ. Οι συνάδελφοι που πιθανώς σκέπτονται να συνεχίσουν συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ καιρός είναι να συνειδητοποιήσουν ότι με τις παρούσες συνθήκες θα αποκομίζουν μόνο ΧΡΕΗ. Μέχρι την Δευτέρα περιμένουμε να ακούσουμε πολλά λόγια. Από λόγια και υποσχέσεις όμως χορτάσαμε. Από δω και πέρα περιμένουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και πράξεις. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην επίσχεση εργασίας που ξεκινά την Δευτέρα 12/05/2014.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο.Γ.Γ

Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ           Μ. ΨΑΛΤΑΚΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΛΙΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ[ΑΞΟΝΙΚΟΙ-ΥΠΕΡΗΧΟΙ-ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ] THE GAME IS OVER...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΘΟΝΑ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή