Έρχονται στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ τα ΜΗΣΥΦΑ

Αλλαγές στη διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) προετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2014.

Το θέμα των ΜΗΣΗΦΑ φαίνεται πως θα ξαναέρθει στο προσκήνιο στις αρχές του νέου έτους, όπως άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο Υπουργός Ανάπτυξης. 

Αναφερόμενος τις παρεμβάσεις που σχετίζονται με το toolkit του ΟΟΣΑ, το πρόγραμμα για την αξιολόγηση του ανταγωνισμού σε ευαίσθητους κλάδους της οικονομίας, ο Κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για κατεύθυνση τερματισμού «των προνομίων ορισμένων υπέρ προστατευμένων ομάδων, εις όφελος του κοινωνικού συνόλου και του αδύναμου καταναλωτή». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για πρόταση της κυβέρνησης για τα ΜΗΣΥΦΑ και «τη δυνατότητα να πωλούνται ακόμη και στα σούπερ μάρκετ με χαμηλότερες τιμές».

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ακόμη και αν υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από ομάδες, που θα αντιμετωπίσουν απώλεια του εισοδήματος τους. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε αυτή την κρίση θα είμαστε η Βουλή των συντεχνιών», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι τα ζητήματα των ΜΗΣΥΦΑ είναι αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, ωστόσο έντονη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για μεταφορά τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 
Οι Φαρμακοποιοί, πάντως, συνεχίζουν να εκφράζουν σε κάθε τόνο την αντίθεση τους στην απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.

«Καλό θα είναι ο Υπουργός να αφήσει το φάρμακο στους καθ΄ύλιν αρμόδιους όπως το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ και τους φαρμακοποιούς και να σταματήσει να εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες», σχολιάζει το μέλος του ΔΣ του ΦΣ Θεσσαλονίκης, Α. Άργυρόπουλος. 

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύθηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απαγορεύεται η διάθεση δερμοκαλλυντικών συγκεκριμένης εταιρείας από μεγάλα σούπερ μάρκετ των βορείων προαστείων, ενώ επιβλήθηκε και χρηματική ποινή για κάθε παράβαση από εδώ και στο εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου