Υπ. Υγείας: Κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του μετά από τις ενοποιήσεις

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά) συναντήθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του μετά από τις ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τις ενοποιήσεις τα νοσοκομεία πρόκειται να ενισχυθούν τα νοσοκομεία τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομές.

Από την πλευρά τους οι Νοσοκομειακοί Ιατροί υπέβαλλαν το αίτημα τους για την πληρωμή των εφημεριών και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μείωση του Ειδικού Μισθολογίου.
Παράλληλα, ο υπουργός επανέλαβε την ανακοίνωση του υπουργείου ότι με Υπουργική Απόφαση της 3ης Αυγούστου 2012, έχουν διατεθεί οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των Νοσοκομειακών Ιατρών και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε αδυναμίες άλλων υπηρεσιών του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας οι καθυστερήσεις, στην εξόφλησή των δεδουλευμένων εφημεριών σε ορισμένα νοσοκομεία οφείλονται σε «αδυναμίες υπηρεσιών του κράτους οι οποίες δεν υπάγονται στο υπουργείο Υγείας». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η επίκληση της μη εξόφλησης των εφημεριών με υπαιτιότητα του υπουργού Υγείας είναι αβάσιμη και εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες».

Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι «προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη για τις απλήρωτες εδώ και 6 μήνες εφημερίες των γιατρών, τις οποίες ο ίδιος είχε υποσχεθεί στις 3 Αυγούστου ότι θα αποπληρωθούν πριν το Δεκαπενταύγουστο» και σημείωσε «ας πάψει να κρύβεται ο κ. Λυκουρέντζος πίσω από τρίτους».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει «αντίθετος σε διαδικασίες περικοπών εφημεριών, χωρίς να έχει υπάρξει μελέτη με βάση τα επιστημονικά και ανθρωπιστικά κριτήρια ανά πυκνότητα περιοχής και ειδικότητα» και προσθέτει ότι «οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν έχουν φθάσει σε οριακές καταστάσεις».

Τονίζεται ότι από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 22.000 γιατροί των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας, έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, με αίτημα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου