Η Ένσταση της ΔΗΚΝΙ στις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ που Έγιναν κατά την Προσπάθεια Εκλογής Προέδρου στην ΟΕΝΓΕ


Αθήνα 17 Μαΐου 2010
ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Γ. ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Σήμερα και ώρα 13:00μμ, υπήρχε πρόσκληση για Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ με ημερήσια διάταξη:
  • Συγκρότηση σε Σώμα
  • Πρότυπα εφημέρευσης
Οι δύο εκπρόσωποι της παράταξής μας έφθασαν στην ΟΕΝΓΕ στις 13:55 μμ αφού σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πλειοψηφούντα Σύμβουλο της πλειοψηφούσης παράταξης κ. Βαρνάβα, εξήγησαν τους λόγους που επέβαλαν την μικρή μας καθυστέρηση. Παρ’ όλα αυτά και χωρίς να μας σνημερώσουν για τις προθέσεις τους, προχώρησαν σε συγκρότηση προεδρείου (Πρόεδρο και Ταμία) με πέντε (5) παρόντες ενώ είχαν την δυνατότητα:
  • Καθυστέρησης έναρξης της διαδικασίας
  • Έναρξη συζήτησης του δεύτερου θέματος
Η επιλόγή κάποιας απο τις δύο αυτές δυνατότητες αποτελούσε εξ άλλου πάγια τακτική, και πολλές μάλιστα φορές, του παρελθόντος.
Η ενέργεια αυτή είναι πρωτοφανής, αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και μη αναγκαία με βάση τα όσα συζητήθηκαν στην προηγούμενη  συνεδρίαση της Εκταλαστικής Γραμματείας.

Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την εναντίωσή μας σε αυτή την μεθόδευση, που δεν εξυπηρετεί τα Συμφέροντα των Νοσοκομειακών Γιατρών αλλά και ούτε εκφράζει την εκφρασθείσα βούληση του τακτικού μας Συνεδρίου.

Τέτοιες εποχές με την Κυβέρνηση και το ΔΝΤ απέναντί μας υπάρχει ανάγκη συγκλίσεων των εργαζομένων και όχι εμφυλίων πολέμων που παίζουν το παιχνίδι των απέναντί μας. Μέχρι τώρα οι αποφάσεις της Ε.Γ. και του Γ.Σ. ήταν ομόφωνες και τίποτε δεν εμπόδιζε την λειτουργία της ΟΕΝΓΕ.

Καλούμε τους τέσσερις συνάδελφους (ΑΕΓ - ΑΡΣΙ) να αναλογισθούν το συνδικαλιστικό ατόπημα και να μην επιμείνουν σε έναν μη νομιμοποιημένο Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ.
Σημειώνουμε εξ άλλου ότι η σημερινή σύγκλιση της Ε.Γ. προέκυψε επειδή μας ζητήθηκε να μεταφερθεί η σύγκλιση απο την Παρασκευή (14-05-1020) που είχε συμφωνηθεί κατά το Γ.Σ. της 7ης Μαΐου, για το ότι δεν μπορούσε να παραστεί ο συνάδελφος της ΑΡΣΙ κ. Ζδούκος.  Αποδεχθήκαμε την μεταφορά της ημερομηνίας κι αυτοί εκμεταλλεύτηκαν την μικρή μας καθυστέρηση για να λειτουργήσουν με αυτό το πραξικοπηματικό τρόπο.
Επιφυλασσόμεθα να καθορίσουμε την παραπέρα στάση μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΚΝΙ
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Γ.
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου