Θεώρηση για τις ακριβές συνταγές


Νέα ταλαιπωρία και αναστάτωση για τους ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν φάρμακα για τη θεραπεία τους! Έπειτα από νόμο του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 11 Μαΐου , όλες οι συνταγές των φαρμάκων άνω των 150 ευρώ θα απαιτούν θεώρηση από το ασφαλιστικό ταμείο.

Πρόκειται για μια νέα γραφειοκρατική διαδικασία που προστίθεται στην ήδη πολύπλοκη και χρονοβόρα φαρμακευτική πολιτική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα και βασικό στόχο έχει την περιστολή των δαπανών. Ωστόσο οι ασθενείς και ιδιαιτέρως όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα που απαιτούν ακριβά φάρμακα, θα είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν σε ουρές στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να πάρουν τη σχετική θεώρηση των ελεγκτών.

Όμως το ζήτημα είναι ότι τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν καν ενημερωθεί από το υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιο για το τι ακριβώς θα πρέπει να πράξουν. Εξαίρεση αποτελεί ο ΟΓΑ που ανακοίνωσε πως προχωρά ήδη στην εφαρμογή του μέτρου. Συνέπεια όμως είναι άλλος ένας κλάδος να βρίσκεται σε αναστάτωση, αυτός των φαρμακοποιών καθώς δε γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να πράξουν, εάν δηλαδή θα πρέπει να εκτελούν τις συνταγές των ασθενών ή όχι.

Θύμα και πάλι της πρόχειρης φαρμακευτικής πολιτικής οι ασθενείς που καλούνται για άλλη μια φορά να ...βγάλουν το φίδι από την τρύπα, περιμένοντας στις ουρές χωρίς να μπορούν να λάβουν τις φαρμακευτικές τους θεραπείες γρήγορα και άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου