Αυταρχική, εκβιαστική και προσβλητική η συμπεριφορά του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Με περίσσια έκπληξη διάβασα την καταγγελία των συνάδελφων από το Ρέθυμνο σχετικά με τις απειλές και την προσπάθεια φίμωσης των κινητοποιήσεων από πλευράς της Διοίκησης και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Ο προεδρεύων της ΟΕΝΓΕ δεν πρέπει να τοποθετηθεί και να καταδικάσει αυτές τις συμπεριφορές εφόσον μέχρι πρότινος καλούσε σε κατάθεση προγραμμάτων 4 εφημεριών όλους τους ιατρούς; Ή μήπως οι σύμβουλοι του στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου του συνέστησαν να αποσιωπήσει διότι θίγονται τα συμφέροντα τους;

Εντέλλεσθε εφημέρευσης εκδίδεται μόνο από δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα από εισαγγελική υπηρεσία κι όχι από την Διοίκηση του νοσοκομείου, πολύ περισσότερο δε, η υπογραφή του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έχει καμιά νομική ισχύ. Έδρασε ως εγκάθετος  του Διοικητή βγάζοντας τον από την δύσκολη θέση ποιος ξέρεις με τι υποσχέσεις ή ανταλλάγματα και αγνοώντας παντελώς την νομοθεσία.

Έκπληκτος διάβασα πως ο δ/ντής της Ιατρικής υπηρεσίας με άκρως επιθετική στάση απείλησε επανειλημμένα τους παρευρισκόμενους ειδικευόμενους με απολύσεις!!! και λήξη συμβάσεων!!!!!  από το νοσοκομείο σε περίπτωση που δεν θα εφημέρευαν. Αυταρχική, εκβιαστική και προσβλητική η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου. Περιμένω από τα συνδικαλιστικά όργανα σοβαρή και σκληρή στάση προς γνώση και συμμόρφωση διότι θα ακολουθήσουν κι άλλα όμοια περιστατικά στο μέλλον.

Αναμένω από την Ομοσπονδία και τον Σύλλογο ιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου Ρεθύμνου να καταγγείλουν τον συγκεκριμένο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και να παρέχουν στους συναδέλφους ειδικευόμενους συνδικαλιστική και νομική προστασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου