Καταγγελία κατά του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον Δ/ντη της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ο λόγος είναι ότι ο Δ/ντης της Ιατρικής υπηρεσίας, ενώ ήταν ενήμερος από τα τέλη Απριλίου για την κινητοποίηση του συλλόγου μας ως προς την εφαρμογή των νομίμων ορίων εργασίας για τον μήνα Μάιο, αδιαφόρησε παντελώς με αποτέλεσμα τις πρώτες ημέρες του μήνα να αφήνονται περιστασιακά ακάλυπτα στο πρόγραμμα εφημεριών, τμήματα του νοσοκομείου από ειδικευόμενους.

Την 17η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία και ο Σύλλογος των γιατρών Ε.Σ.Υ. του νοσοκομείου ξεκίνησε αντίστοιχη κινητοποίηση με τον σύλλογο ειδικευομένων, ο Διοικητής του νοσοκομείου εξέδωσε εντολή αναγκαστικής εφημέρευσης (εντέλλεσθε) και για ειδικευόμενους ιατρούς. Πάρα ταύτα, ο δ/ντής της Ιατρικής υπηρεσίας αρνούνταν να δώσει ενυπόγραφο το πρόγραμμα εφημερευόντων που είχε καταρτίσει, έχοντας λάβει γνώση των προθέσεων του συλλόγου μας για δικαστικές κινήσεις. Μάλιστα, ο δ/ντής της Ιατρικής υπηρεσίας με άκρως επιθετική στάση απείλησε επανειλημμένα τους παρευρισκόμενους ειδικευόμενους με απολύσεις και λήξη συμβάσεων από το νοσοκομείο σε περίπτωση που σύμφωνα με το ανυπόγραφο έως εκείνη την ώρα πρόγραμμα εφημεριών δεν θα παρουσιαστούν στην εργασία τους. Τελικά, μετά από μισή ώρα κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεων του με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο σύλλογος μας παρέλαβε ενυπόγραφη την λίστα των εφημερευόντων.

Είμαστε, σαφώς, σε θέση να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ο δ/ντής της Ιατρικής υπηρεσίας φοβόταν να βάλει την υπογραφή του σε ένα παράνομο πρόγραμμα εφημέρευσης εκπαιδευόμενων και μη μόνιμων γιατρών του νοσοκομείου. Δεν έχουμε καταλάβει όμως ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα να υβρίζει και να απειλεί γιατρούς του νοσοκομείου που του ζητούν το αυτονόητο…Να μάθουν δηλαδή επίσημα εάν θα εφημερεύσουν.

Είμαστε, επίσης, σε θέση να κατανοήσουμε την πίεση που δέχεται ο εν λόγω κύριος λόγω της θεσμικού ρόλου του σε περίοδο γενικευμένων περικοπών, αλλά αυτό δεν του δίνει σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα να απειλεί ειδικευόμενους με απολύσεις και λήξη συμβάσεων επειδή αυτοί του ζητούν να αναλάβει τις ευθύνες της θέσης που κατέχει.

Καλούμε την ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, των σύλλογο των εργαζομένων του νοσοκομείου, τον σύλλογο των γιατρών Ε.Σ.Υ., τον σύλλογο νοσηλευτών και κάθε πολίτη, να πάρει θέση εγγράφως στο ζήτημα καταγγέλλοντας τη στάση αυτή απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος μας απέναντι στη δικαιοσύνη για τη στάση αυτή.

Η γενική συνέλευση του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου (19/05/2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου