Οι διαμαρτυρίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών της Θεσ/νίκης (ΕΝΙΘ)

Επίσχεση εργασίας από 13 Απριλίου

Η Ε.Ν.Ι.Θ. διαμαρτύρεται εντονότατα για την μη καταβολή μέχρι σήμερον στους γιατρούς του νοσοκομείου που διοικείτε της αμοιβής για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν τους μήνες Ιανουάριο ,Φεβρουάριο και Μάρτιο 2009. Σύμφωνα με νομολογία του Αρείου Πάγου η αμοιβή για τις εφημερίες που εκτελεί ο γιατρός υποχρεωτικά κάθε μήνα αποτελεί τμήμα του μισθού του ,πρέπει επομένως να καταβάλλεται τακτικά σε συγκεκριμένη ημέρα, που καθορίστηκε ως η επομένη του μήνα που πραγματοποιήθηκαν .

Σας ενημερώνουμε ότι, αν δεν έχουν καταβληθεί οι προαναφερθείσες εφημερίες των τριών πρώτων μηνών του 2009 μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, οι γιατροί μέλη της Ε.Ν.Ι.Θ., ειδικοί και ειδικευόμενοι ,σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Ν,Ι.Θ. που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς στις 1 Απριλίου 2009 , θα προβούν σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 13 Απριλίου 2009.

Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία κατά της διάρκεια της επίσχεσης ο εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στο χώρο εργασίας του. Οι ειδικευμένοι θα εκτελούν το πρόγραμμα εφημερίας ως προσωπικό ασφαλείας. Σας υπενθυμίζουμε ότι η αποζημίωση για τις εφημερίες αποτελεί σημαντικό τμήμα των συνολικών απολαβών των γιατρών (για πολλούς είναι σχεδόν το 50%) και η μη έγκυρη καταβολή τους προκαλεί σοβαρή αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες και υποχρεώσεις της καθημερινής τους διαβίωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Χ. ΖΔΟΥΚΟΣ Θ.



ΣΧΟΛΙΟ:

Κάποιοι δεν καίγονται να λάβουν τις εφημερίες… Διότι δεν έχουν ανάγκη τα χρήματα… Έχουν άλλα εισοδήματα... Δεν πιστεύω να βρήκαν όλοι προίκα ή να είχαν οι γονείς τους ! Διότι το πιο πιθανόν θα ήταν να μην μείνουν στο ΕΣΥ….

Συμπερασματικά…. Τους φτάνει ο βασικός μισθός…

Μόνο του ειδικευόμενου δεν φτάνουν… Αλλά… Αντιδρά??? ΜΠΑΑΑΑ

Ο ειδικευόμενος φοβάται να πάρει το ρεπό που δικαιούται από το διευθυντή του, θα καθίσει να αντιδράσει και να τα βάλει με κοτζάμ υπουργεία??? Και τι υπουργεία…. Οικονομικών και Υγείας παρακαλώ… Να κάνει επίσχεση εργασίας??? Δεν επιτρέπεται να κάνουν στα δημόσιο λένε κάποιοι…

Η παραπληροφόρηση, η διαστρέβλωση για να επικρατεί ανασφάλεια και να μην υπάρχει αντίδραση διότι θα ξεβολέψει πολλούς… Νοσηλευτές, Επιμελητές, Διοικητές μέχρι και υπουργούς…

Είναι τόσο θλιβερά όλα αυτά…

Ωραία… ας γίνει το 25% των αναπληρωτών σε διευθυντές… και όλα θα φτιάξουν αυτόματα στο ΕΣΥ… Διότι κάποτε αντιδρούσαν κάποιοι, τώρα σιωπή….

Ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…

Οι νέοι κάποτε είχαν όνειρα, διεκδικούσαν… Τώρα ζουν και ελπίζουν με υποσχέσεις για το μέλλον αγνοώντας το παρόν… Διότι έχουν μάθουν να αποφασίζουν άλλοι για αυτούς χωρίς αυτούς (ίσως έτσι να έγιναν και ιατροί) και αυτοί να ψάχνουν σκοτεινές και υπόγειες διαδρομές διαφυγής…

Αν δεν αντιδρούν οι περισσότεροι με αφήνει αδιάφορο… Προσωπικά θα μάχομαι για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας… Δεν είναι αυτοσκοπός μου για να το υπηρετώ ως ιατρός… Όμως είναι χρέος μου να διεκδικώ το καλύτερο ως μελλοντικός ασθενής.

Ηλίας Ι. Τσέρκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου