Άμεση Υλοποίηση του Νόμου






Η ΕΙΝΑΠ στους Διοικητές της Αθήνας και του Πειραιά και η ΟΕΝΓΕ στα νοσοκομεία της Χώρας, απέστειλε το παρακάτω κείμενο με τις εξής οδηγίες-παρατηρήσεις για την άμεση υλοποίηση του νόμου 3754/2009:


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αθήνα, 06/04/09

Κύριε Διοικητά,

Στις 11/03/09 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3754/09 της Συλλογικής μας Σύμβασης. Ο νόμος αυτός είναι ένας καθαρός νόμος -χωρίς υπουργικές αποφάσεις- και ως εκ τούτου άμεσα εφαρμόσιμος. Σας παρακαλούμε, αφού μελετήσετε το νόμο να προχωρήσετε με τη βοήθεια των υπηρεσιών σας στην υλοποίησή του. Οι πρώτες, κατά τη γνώμη μας, δικές σας ενέργειες πρέπει να είναι:

    • Όσοι από τους υπηρετούντες ιατρούς ΕΣΥ την 11/03/09 Επιμελητές Α΄ πληρούσαν τις προϋποθέσεις αξιολόγησης του παρόντος νόμου και όλοι οι Αν. Διευθυντές –εφόσον το επιθυμούν- υποβάλλουν αίτηση αξιολόγησης, προκειμένου να αξιολογηθούν στο βαθμό του Διευθυντού μέχρι το τελευταίο 6μηνο του 2010.
      Η σειρά ανά 6μηνο αξιολόγησής τους γίνεται σε ποσοστό κάθε φορά 25% εξ’ αυτών που θα υποβάλουν τώρα αίτηση. Το ποσοστό αυτό του 25% προκύπτει κατά ειδικότητα και ανά νοσοκομείο και Κ.Υ. του.
      Ως πρώτο 6μηνο του 2009 λογίζεται η διαδικασία που ξεκινά στις 11/04/09.
    • Αποδοχή των αιτήσεων προς αξιολόγηση των ιατρών μέχρι 10 Μαΐου το αργότερο. Σημειώστε ότι δικαίωμα αίτησης για εξέλιξη και αξιολόγησης εν συνεχεία έχουν την πρώτη φορά όλοι οι επιμελητές Β΄ που πληρούν τις προϋποθέσεις.
    • Σύγκληση από μέρους σας των Γενικών Συνελεύσεων όλων των ιατρικών τομέων του νοσοκομείου σας, μεταξύ 11/04/09 και 26/04/09, για να οριστούν κατά ειδικότητα οι εισηγητές.

Κύριε Διοικητά,

Σας επισημαίνουμε επίσης ότι δικαίωμα ρεπό μετά από ενεργό εφημερία έχουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, από τη δημοσίευση (11/03/09) του νόμου και μετά.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


Διευκρινίσεις του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με τον Ν. 3754/2009


7 Απριλίου 2009

Συνάδελφοι,

Συναντηθήκαμε την Πέμπτη 2/4/09 με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Καλογερόπουλο, και συζητήσαμε διάφορα θέματα που μας απασχολούν το χρονικό αυτό διάστημα. Οι απαντήσεις που πήραμε είναι οι εξής:

  1. Για το θέμα του plafond Αρεοπαγίτη.
      Θα στείλουν εγκύκλιο στα νοσοκομεία με την οποία θα διευκρινίζουν ότι το σημερινό plafond είναι οι σημερινές αποδοχές του Αρεοπαγίτη και όχι οι παλαιές. Εάν χρειαστεί, την εγκύκλιο αυτή θα τη στείλουν και σε Επιτρόπους, παρόλο που εκτιμούν ότι δεν θα μπορούν οι Επίτροποι να περικόπτουν αποδοχές.
  2. Για τα κονδύλια εφημεριών 2009
      Έχουν ετοιμάσει τα κονδύλια των εφημεριών για το 1ο 4μηνο του 2009 και με την υπογραφή του κ. Λέγκα θα αποσταλούν τις επόμενες μέρες για ΦΕΚ.
      Τους πρώτους 4 μήνες, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, οι εφημερίες θα πληρωθούν με το παλαιό ωρομίσθιο. Στο μεταξύ, θα αυξηθεί το κονδύλι των εφημεριών περίπου κατά 80 εκατ. ευρώ και οι εφημερίες θα πληρώνονται με το νέο ωρομίσθιο και θα δοθούν και τα αναδρομικά του 1ου 4μήνου.
  3. Εγκύκλιος στα νοσοκομεία για την άμεση εφαρμογή του Νόμου της Συλλογικής Σύμβασης.
      Αποδέχτηκε το αίτημά μας για συνδιαμόρφωση εγκυκλίου προς τα νοσοκομεία για την υλοποίηση του Νόμου 3754/2009, παρόλο που εκτιμούν στο υπουργείο ότι ο νόμος είναι τόσο σαφής, που καθιστά περιττή την όποια ερμηνευτική εγκύκλιο.
  4. Κοινή Επιτροπή προσλήψεων
      Δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα συσταθεί η Επιτροπή αυτή και προσδιορίζει την πρώτη σύνοδο της Επιτροπής τις πρώτες μέρες της Μεγ. Εβδομάδας.
  5. Επίδομα τροφής στα Κέντρα Υγείας
      Στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα ρυθμίζει το θέμα και αναδρομικά.


    ΠΗΓΗ: site Προέδρου Ε.Ι.Ν.Α.Π. - Ο.Ε.Ν.Γ.Ε κ Τσούκαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου