Η σύνθεση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ - Τι προβλέπεται στην απόφαση

Η αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μεταξία Ανδροβιτσανέα, ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας πρόεδρος του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ.
Όπως προβλέπεται στην απόφαση του Βασίλη Κικίλια, η σύνθεση του Συμβουλίου έχει ως εξής:
Μεταξία Ανδροβιτσανέα, αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Αναστασόπουλο, Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Υγείας.
Αγγελική Αναστοπούλου, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αναπληρωτή τον Χρήστο Κοραντζάνη, πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος υπηρετεί στο Ειδικό Νομικό Γραφείο Δημοσίων Εσόδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μαρία Μπασδέκη, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Κυριόπουλο, πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Παναγιώτης Στάθης, διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, με αναπληρωτή τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.
Κωνσταντίνος Μάρκου, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (έχει εκλεγεί βουλευτής), με αναπληρώτρια την Χρυσούλα – Ηλιάνα Νικολάου, Αντιπρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Όταν το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ κρίνει θέματα για πειθαρχική δίωξη ιατρών, συμμετέχει η Σταμάτα Παγώνη, παθολόγος, συντονίστρια διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του "Γ. Γεννηματάς" της Αθήνας, πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με αναπληρωτή τον Βλάσιο Πυργάκη, καρδιολόγο, συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής του ίδιου νοσοκομείου και αντιπρόεδρο του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Όταν το Πειθαρχικό κρίνει θέματα για πειθαρχική δίωξη οδοντιάτρων, συμμετέχει η Ευαγγελία Καραμπά, εφέτης, πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιάτρων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Καραλέκα (εφέτη).
Όταν το Πειθαρχικό κρίνει θέματα για πειθαρχική δίωξη φαρμακοποιών ΕΣΥ, συμμετέχει η Δέσποινα Μακριδάκη, νοσοκομειακή φαρμακοποιός ΕΣΥ, διευθύντρια Ενοποιημένου Φαρμακείου νοσοκομείου "Σισμανόγλειο", πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), με αναπληρώτρια τη Στέλλα Γκώγκου, νοσοκομειακό φαρμακοποιό στο "Παπαγεωργίου", αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
Στο συμβούλιο συμμετέχει, επίσης, η Παρασκευή Θεοφίλου, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Καραούλη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του υπουργείου Υγείας.
Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου