Ανακοίνωση της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

10 Φεβρουαρίου 2018

ΘΕΜΑ : Π.Φ.Υ



Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ένωσης γενικών γιατρών (5-2-2018) θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Ως Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος θεωρούμε, ότι δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα της Π.Φ.Υ με μονομερείς ενέργειες και διχαστικές ανακοινώσεις.
2. Αν και στην ανακοίνωσή μας προτείναμε συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς εκπροσώπους, αλλά και συνεννόηση στα πλαίσια των προτάσεων του Π.Ι.Σ και των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων, η ένωση γενικών ιατρών λειτουργώντας ιδιοτελώς και με αποκλειστικό γνώμονα το ίδιον όφελος, προτίμησε την μοναχική διχαστική οδό με προτάσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητος, απαξιώνοντας έτσι όλους τους υπολοίπους, αντί να επιζητεί την συνεργασία μαζί τους.

Παρ΄όλα αυτά και επειδή πιστεύουμε, ότι ποτέ δεν είναι αργά, τους καλούμε σε στάση αναμονής στα πλαίσια της συναδελφικότητος και συνεργασίας, σεβόμενοι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των αγανακτισμένων συναδέλφων μας Ιατρών, από την άδικη και απαξιωτική στάση του υπουργείου Υγείας.

Ελπίζουμε ότι οι προτάσεις σύσσωμης της Ιατρικής κοινότητος (Π.Ι.Σ, Ιατρικών Συλλόγων και Επαγγελματικών Ενώσεων) με μόνη εξαίρεση αυτής των γενικών γιατρών, θα ευοδωθούν σύντομα.


                             Ο πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματεύς

                          Ευάγγελος Τούλης                                              Σόλων Κωτούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου