ΕΙΝΑΠ για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση στα ΤΕΠ 12/07/16

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. Α. ΞΑΝΘΟ

Κοινοποίηση: Αναπλ. υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη
                      : Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
                      : Διοικητές 1ης & 2ης Υ.Πε
                      : Διοικητές νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά
                      : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ
Αθήνα, 12/7/16
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει πως είναι πρακτικά ανάρμοστη και εν δυνάμει επικίνδυνη για τους ασθενείς, δεδομένων των συνθηκών (έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και υποδομών), η επιχειρούμενη από τους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ επιβολή στους εφημερεύοντες γιατρούς να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ τις επείγουσες παρακλινικές ενδονοσοκομειακές εξετάσεις στα ΤΕΠ των νοσοκομείων.
Θεωρούμε ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία υπάρχει πρακτική αδυναμία να γίνεται αυτό. Πιστεύουμε, επίσης, ότι οι γιατροί καμιά σχέση δεν έχουν με τα οικονομικά και λογιστικά ζητήματα του νοσοκομείου.
Γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας η παροχή πλήρους και δωρεάν περίθαλψης σε οποιονδήποτε ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο.
Ζητάμε ν’ ανακληθούν οι παραπάνω κατευθύνσεις που δυσχεραίνουν περαιτέρω το έργο των εφημερευόντων ιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, για να αφεθούν αυτοί απερίσπαστοι στην υποδοχή και αντιμετώπιση των ασθενών που ήδη είναι εξαιρετικά δυσχερής λόγω των μεγάλων ελλείψεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                               ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ 
Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου