Συνεργασία ΕΚΕΠΥ με Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών


Με κοινό γνώμονα την βέλτιστη αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών λόγω των προσφυγικών ροών, έχει ήδη ξεκινήσει η διυπηρεσιακή συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, από την Δευτέρα, η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα παρέχουν, επί 24ώρου βάσεως, πλήρη και άμεση ενημέρωση στο ΕΚΕΠΥ από όλα τα σημεία υποδοχής, καταγραφής & ταυτοποίησης αλλά και παραμονής των προσφύγων στην Ελλάδα, ώστε να ενεργοποιούνται - κατόπιν κατάλληλης & ορθολογιστικής αξιολόγησης - οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί υγειονομικής παρέμβασης.

Παράλληλα, για την αποτελεσματικότερη επίτευξη του επιχειρησιακού σχεδίου παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πρόσφυγες, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, έχουν διαβεβαιώσει τη Διοίκηση του ΕΚΕΠΥ, πως κατ’ εντολήν τους, θα υπάρχει η μέγιστη δυνατή διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων δομών του Υπουργείου Υγείας, για την άρτια ολοκλήρωση των υγειονομικών δράσεων τους ανά την επικράτεια.

Σε συνέχεια των παραπάνω, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, συνεπικουρούμενος από επιτελικά στελέχη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας αλλά και του ΕΚΑΒ, θα επισκεφτεί την ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, και πιο συγκεκριμένα τους χώρους συνάθροισης και τις δομές φιλοξενίας σε Χέρσο και Νέα Καβάλα.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, θα ακολουθήσει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία και στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου