Ι.Σ.Ρόδου: Απλήρωτοι οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ τους τελευταίους μήνες. Ανενημέρωτος ο Υπουργός Υγείας.

Ρόδος  06 Ιουνίου  2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου  στην εκπομπή ‘’Πρωινό Αντένα’’ του κ. Παπαδάκη,  καλεσμένος ήταν ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής όπου δήλωνε με παρρησία πως οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν πληρωθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2015.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της σωστής ενημέρωσης των συμπολιτών μας, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει τον Φεβρουάριο στους Ιατρούς, όπως και τους επόμενους μήνες.  Ουσιαστικά υπάρχει μια άτυπη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα κυβέρνηση.
Ενώ  ο Υπουργός προσκαλούσε οποιοδήποτε να βγει στον αέρα και να πει πως δεν είναι έτσι, δεκάδες ιατροί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν εκείνη την στιγμή με τον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά το τηλεφωνικό κέντρο ήταν κατειλημμένο.

Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για όλους , όλα είναι υπό αίρεση, μεταξύ αυτών και οι συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ που οι συμβάσεις τους, λήγουν στο τέλος  του τρέχοντος μήνα.
  • Οι νέοι κλινικοί ιατροί εξακολουθούν και παραμένουν αποκλεισμένοι από τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.
  • Στους  συμβεβλημένους εργαστηριακούς ιατρούς υπάρχει το απαράδεκτο και αντισυνταγματικό Rebate & Clawback για τα 2 τελευταία έτη. Συνολικά 7 μήνες οι συνάδελφοι πλήρωσαν με δικά τους έξοδα τις εξετάσεις όλων των πολιτών της χώρας.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διορθώσει τις αδικίες στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και ας σταματήσει τις τηλεοπτικές εξαγγελίες που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Υγείας αντί να επικεντρώνεται στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ) ας εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία στον τρόπο διάθεσης φαρμάκων χωρίς ιατρική Συνταγή (τόσο για τα φάρμακα που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και για αυτά που δεν αποζημιώνονται).
Αντί να συζητάμε για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσουμε ας ξεκινήσουμε από την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Για τον Ι.Σ.Ρ
         Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
 Χρήστος Απ. Μαντάς                                           Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου