Μακραίνει ο κατάλογος των γιατρών που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας για τις εφημερίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι ζητούν εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών.
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται ήδη οι ειδικευόμενοι των νοσοκομείων της Αττικής “Σισμανόγλειο”, “Ευαγγελισμός”, “Ερυθρός Σταυρός”, “Γ. Γεννηματάς”, “Αμαλία Φλέμινγκ”, “Άγιοι Ανάργυροι” και “Παμμακάριστος”.
Η Ένωση Ιατρών νοσοκομείων Αττικής (ΕΙΝΑΠ), προκήρυξε στάση εργασίας για την Παρασκευή.
Το προεδρείο της Ένωσης τονίζει ότι δεν έχει ληφθεί κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων σε μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση, για να αρχίσει η ανάσχεση της κατάρρευσης της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης και της υγειονομικής γενοκτονίας.
Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει πλήρως τις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων.
Θεωρεί νόμιμο και αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των νοσοκομειακών γιατρών (ειδικών και ειδικευομένων) στην επίσχεση εργασίας.
Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι γιατροί των νοσοκομείων της περιφέρειας:

Χανιά

Στα Χανιά, εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση, με την οποία ζητείται η άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, υπερωριών και λοιπών δεδουλευμένων.
Ζητείται, επίσης, αλλαγή του καθεστώτος αποπληρωμής εφημεριών και υπερωριών με νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την άμεση καταβολή τους από τον προϋπολογισμό του κράτους και μόνο.
Οι γιατροί ζητούν να καταργηθεί το πλαφόν αποζημίωσης των εφημεριών.

Λαμία

Οι γιατροί του γενικού νοσοκομειού Λαμίας καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως επιληφθούν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους τακτικών εφημεριών του 2015 για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, έως τις 20 Μαΐου.
Ειδάλλως, θα αναγκαστούν να μην καταρτίσουν πρόγραμμα εφημέρευσης για τον μήνα Ιούνιο.

Αχαΐα

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) ζητεί άμεσο καθορισμό του χρόνου – σύντομα - αποπληρωμής των δεδουλευμένων του 2015, καθώς και άμεση – κατά προτεραιότητα - χρηματοδότηση της Υγείας προκειμένου να μην κινδυνεύσει καμιά δομή στο προσεχές μέλλον.
Σε σχέση με τις επισχέσεις, η ΕΙΝΑ καλύπτει το ατομικό δικαίωμα των γιατρών και τους καλεί να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στον αγώνα.
Τις επόμενες μέρες, με τα συλλογικά όργανα, θα καθοριστούν οι κινητοποιήσεις, πέρα από την επίσχεση.

Σύρος

Από την 1η Μαΐου, οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί ιατροί του γενικού νοσοκομείου Σύρου, που σηκώνουν μεγάλο μέρος του φόρτου των καθημερινών περιστατικών, ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας.
Σε αυτή τους την κίνηση, έχουν τη στήριξη όλων των ειδικών ιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι προβαίνουν σε αποχή από τα τακτικά ιατρεία τις πρωινές και απογευματινές ώρες, καθώς και σε ακύρωση όλων των τακτικών χειρουργείων για όσες ημέρες διαρκέσει η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων ιατρών.

Αγρίνιο

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στο Αγρίνιο, όπου οι ειδικευόμενοι γιατροί προχωρούν από την Παρασκευή σε επίσχεση εργασίας.
Οι ειδικευόμενοι, όπως και οι ειδικευμένοι γιατροί, δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τις εφημερίες του 2015 και έτσι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες σε επίσχεση να προχωρήσουν και οι δεύτεροι.
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου