Πώς θα γίνουν οι 4.500 προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία έως το τέλος του έτους

Τον προγραμματισμό των 4.500 προσλήψεων στην Υγεία, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, συζήτησαν τη Μεγάλη Τετάρτη οι αρμόδιοι υπουργοί και φορείς.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιάννης Καραβοκύρης.
Αποφασίστηκε να γίνουν επιπλέον προσλήψεις 1.500 επικουρικών εργαζομένων, από τους οποίους οι 700 θα είναι γιατροί.
Προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση δομών στα νησιά, στη Θράκη, στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσπρωτία, όπου υπάρχουν επείγουσες ελλείψεις.
Η θητεία του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα είναι διετής (ετήσια σήμερα).

Στην προκήρυξη των θέσεων θα λαμβάνεται ως ισχυρό κριτήριο η εντοπιότητα, θα προτιμώνται, δηλαδή, όσοι διαμένουν κοντά στις δομές.
Δίνονται κίνητρα, όπως σίτιση και στέγαση στους γιατρούς, προκειμένου να πεισθούν και να μεταβούν να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην κάλυψη των κενών θέσεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ).

Διοικητές

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων, οι οποίοι αρνούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Η πολιτική ηγεσία αναζητεί νομική λύση, προκειμένου να μπορέσει να τους απομακρύνει από το σύστημα.

Όριο

Οι υπουργοί ανακοίνωσαν, επίσης, ότι θα προχωρήσουν σε τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ορίζεται ως ετήσιο εισοδηματικό όριο για δωρεάν υπηρεσίες Υγείας τα 6.000 ευρώ.
Με νέα απόφαση, το εν λόγω όριο θα διπλασιαστεί, φτάνοντας στα 12.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου