Ινστιτούτο δημιούργησαν τα ''διευρυμένα'' φαρμακεία

Περισσότερη εξωστρέφεια αποκτούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.
Όπως ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη, συγκρότησαν το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ), με προσωρινή πρόεδρο την Μαίρη Λυβίζου.
“Το Ινστιτούτο δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη προάσπισης της λογικής της λειτουργίας των φαρμακείων με διευρυμένο ωράριο”, δήλωσε η κ. Λυβίζου, για να επισημάνει:
“Πήρε τη μορφή που έπρεπε να πάρει ένα σωματείο, τις αρχές του οποίου υιοθετούν σχεδόν 2.000 φαρμακοποιοί και εκπροσωπεί τις αγωνίες 4.000 εργαζομένων. 

Να αποτελέσει, δηλαδή, πεδίο προβληματισμού και σκέψης για το ρόλο του σύγχρονου φαρμακοποιού στην ελληνική κοινωνία. 

Για αυτό, τα μέλη του ΦΑΝΙΕ αποδέχονται τον ιδρυτικό του σκοπό που περιγράφεται μέσα από το τρίπτυχο ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, οι πολίτες πρέπει να βρίσκουν εύκολα το φάρμακο όταν το έχουν ανάγκη και όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα στην εργασία.

“Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συναδέλφους μας”, αναφέρει η πρόεδρος του Ινστιτούτου, τονίζοντας ότι μιλούν με τη φωνή της πρακτικής λογικής και των αναγκών του κοινού.

Για αυτό – λέει – βλέπουμε κάθε μέρα να γινόμαστε περισσότεροι και δυνατότεροι:
“Αντίπαλός μας είναι μόνο η πιθανότητα ο Έλληνας πολίτης να χάσει την απρόσκοπτη, χωρίς παρωχημένους περιορισμούς, πρόσβαση στο φάρμακο. 
Και ειλικρινά θεωρούμε ότι θα έπρεπε όλοι να είμαστε -τουλάχιστον ως προς αυτό - στο ίδιο τρένο”.

Στοιχεία

Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι σωματείο για την ανάπτυξη του φαρμακείου.
Έδρα του ορίζεται ο δήμος Παιανίας Αττικής και γραφείο το επί της οδού Αγίας Τριάδος 36. Σκοπός του Σωματείου είναι: 
Η δια παντός επιστημονικού μέσου προαγωγή της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης και πρόληψης προς τον ασθενή με στόχο την κοινωνική προσφορά και τη μείωση του κόστους αυτής μέσω του ελληνικού φαρμακείου.

Η επιστημονική διερεύνηση νέων μοντέλων ανάπτυξης του φαρμακείου στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρακολούθηση της ευρωπαϊκής και η εναρμόνιση της φαρμακευτικής ελληνικής νομοθεσίας προς την κοινοτική.

Η διαρκής παρακολούθηση της ελληνικής αγοράς για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας για νέους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων, η μελέτη για τυχόν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τη συμμετοχή σε αυτά.

Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών εντός του ελληνικού φαρμακείου.
Η έρευνα της αντιμετώπισης του ανταγωνισμού και των ανταγωνιστικών πρακτικών από τα μη φαρμακευτικά κανάλια διανομής.

ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου