Έφτασε το τέλος του 5ευρου στο ΕΣΥ

Ημέρες, αν όχι ώρες, «μετράει» το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας στο ΕΣΥ, καθώς σχεδόν έτοιμη είναι η σχετική Υπουργική Απόφαση. Τι θα περιλαμβάνει.
Παρελθόν θα αποτελεί σύντομα το 5ευρο εισιτήριο του ΕΣΥ, καθώς στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας πρόκειται να δημοσιευθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.  Μια από τις πρώτες και βασικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ετοιμάζεται να υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, το πιθανότερο σήμερα θα ανακοινωθεί η σχετική υπουργική απόφαση, χωρίς να αποκλείεται, φυσικά, νέα μικρή καθυστέρηση.
Οι λόγοι της αναβολής της δημοσίευσης της ΥΑ ήταν γραφειοκρατικοί. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, δεν σχετίζονται με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει ολοκληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις.
Το ενδιαφέρον στοιχείο της σχετικής απόφασης είναι πως θα συνοδεύεται και από την ανακοίνωση του αντισταθμιστικού μέτρου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι όποιες ενστάσεις μπορεί να εκφραστούν, κυρίως από τους «θεσμούς». 

Το 5ευρο επιφέρει ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περί τα 20 εκατ. ευρώ, ποσό που, κύκλοι της Αριστοτέλους δεν κρίνουν αδύνατον να καλυφθεί. Πληροφορίες και του Virus θέλουν το μέτρο που θα αντικαταστήσει το 5ευρο να συνδέεται με την αύξηση του αντίστοιχου εισιτηρίου εισόδου στα νοσοκομεία για τους τουρίστες.
Εν τω μεταξύ, αποφασισμένη εμφανίζεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει και το 1 ευρό ανά συνταγή. Εμπόδια είναι τα σαφώς υψηλότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία (υπολογίζονται περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ) αλλά και το γεγονός ότι απαιτείται θεσμική αλλαγή. Πληροφορίες θέλουν πως αυτή η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει τον Ιούνιο.
ΠΗΓΗ: Virus.com.gr

1 σχόλιο:

  1. αυτο για να γινει θα πρεπει να λειτουργησει η ΠΦΥ ειδαλως μαυρο φιδι που εφαγε το ΕΣΥ....εχει να γινει χαμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή