Κουρουμπλής: Φάρμακα σε όλους που έχουν ΑΜΚΑ

"Φάρμακα για όλους τους πολίτες", δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega, σήμερα το πρωί.

Ο νέος υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων και απόρων ανθρώπων στα νοσοκομεία, δήλωσε ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες που μπλοκάρουν την εφαρμογή των αποφάσεων και ξεκαθάρισε, ότι όσοι έχουν ΑΜΚΑ, θα έχουν άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας της χώρας.

"Ολοι οι Ελληνες δικαιούνται φάρμακα" είπε ο υπουργός προαναγγέλοντας μια νέα φαρμακευτική πολιτική, ζητώντας μια μικρή υπομονή προκειμένου να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και αναφέροντας ως παράδειγμα απώλειας εσόδων, το γεγονός ότι 23 εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας, όταν κάνουν χρήση των υπηρεσιών Υγείας, φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, τη στιγμή που ζητούσαμε από τους πολίτες να καταβάλλουν το 5ευρω. Στη χώρα μας ως γνωστό πολίτες από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκης Ένωσης, μπορούν να κάνουν χρήση υπηρεσιών Υγείας χωρίς να καταβάλλουν ούτε αυτοί, ούτε ο ασφαλιστικός τους φορέας, ένα ευρώ, γιατί η χώρα μας δεν έχει τον ανάλογο εισπρακτικό μηχανισμό. 
Μάλιστα για το ίδιο ζήτημα μίλησε και στο Σκάι λέγοντας ότι χάνουμε ετησίως περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούσαμε να διαθέσουμε για να καλύψουμε ανάγκες των νοσοκομείων μας σε υλικά. 

Το θέμα αυτό είχε θέσει το Healthview, στον πρώην υπουργό κο Γεωργιάδη το Σεπτέμβριο του 2013, οποίος είχε δεσμευθεί ότι θα άλλαζε το συγκεκριμένο καθεστώς χωρίς όμως τελικά να γίνει τίποτε.

ΠΗΓΗ: Healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου