Ραντεβού Κουρουμπλή με τις πολυεθνικές

Γράφει η Βασιλική Αγγουρίδη
Κρίσιμη συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα ο νέος Υπουργός Υγείας και οι επικεφαλής των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών. Στην ατζέντα οι προθέσεις της Αριστοτέλους για το μέλλον του Φαρμάκου.
Τις προθέσεις του για την τιμολόγηση των Φαρμάκων, τη ρύθμιση της αγοράς, αλλά και της φορολογικής αντιμετώπισης των φαρμακευτικών εταιριών αναμένεται να περιγράψει στη σημερινή συνάντηση με το ΣΦΕΕ ο Υπουργός Υγείας.
Το ραντεβού έχει κλειστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, για σήμερα το πρωί, αλλά τη συνάντηση την είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Π. Κουρουμπλής της προηγούμενες ημέρες, όταν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μάλλον θα χρειαστεί αύξηση της φορολόγησης των πολυεθνικών εταιρειών.
Σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικικά, ο κ. Κουρουμπλής είχε ξεκαθαρίζει πως οι εταιρίες αυτές, «θα έπρεπε να αφήσουν κάτι πίσω σε αυτό τον τόπο [...] μια φορολογία που να πείθει ότι φορολογούνται», αφού τα τελευταία χρόνια κέρδισαν χρήματα«σαν να πουλούσαν σε χώρα 40 εκατομμυρίων πολιτών όχι 10 εκατομμυρίων».

Διαφορετική, ως ένα βαθμό, φαίνεται πως είναι η στάση του Υπουργού στις επιχειρήσεις που παράγουν φάρμακα εντός Ελλάδας, καθώς μπορούν να αποτελέσουν βασικό εγχώριο αναπτυξιακό παράγοντα, όπως επεσήμανε στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΠΕΦ.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, το ελληνικό φάρμακο είναι ένας κλάδος που μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία των ελληνικών επιχειρήσεων και να την παντρέψει με το πλούσιο δυναμικό της χώρας.
Μάλιστα, εκείνη τη βραδιά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει να δημιουργήσει κανόνες, στους οποίους θα πρέπει να κινείται η επιχειρηματικότητα, με δίκαιο και κατανοητό φορολογικό σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου