Άρχισαν οι παραιτήσεις

Γράφει η  (Virus.com.gr)
Την παραίτηση του φέρεται να υπέβαλε εκ νέου ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Δ. Παπαγιαννίδης, ανοίγοντας τον κύκλο των παραιτήσεων στο χώρο της Υγείας, ενόψει εκλογών.
Φαίνεται πως έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο καθώς τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι πληροφορίες για παραιτήσεις επικεφαλής φορέων της Υγείας προκειμένου να κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές.
Τον χορό των παραιτήσεων φέρεται να άνοιξε, όμως, ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
Σύμφωνα με ένα ιδιαίτερα σύντομο μήνυμα, το οποίο δημοσιεύει το Lesvosnews, ο κ. Παπαγιαννίδης ανακοινώνει πως υπέβαλε και πάλι την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ, αυτή τη φορά προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις «επικείμενες» βουλευτικές εκλογές.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπαγιαννίδης είχε υποβάλλει την παραίτηση του και πριν από μερικές εβδομάδες, μετά από το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός νεαρού άνδρα στη Σάμο (εδώ). Η παραίτηση του, τότε, δεν είχε γίνει αποδεκτή από το Μ. Βορίδη (εδώ).

«Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για να πολιτευτώ στο νομό Λέσβου. Δ. Παπαγιαννίδης», αναφέρει το μήνυμα.
Στο δεύτερο εταίρο της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ, δύο είναι τα στελέχη του, πρώην βουλευτές, που ετοιμάζουν τις παραιτήσεις τους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ο Δημήτρης Λιντζέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιντζέρης αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα στη Β΄Πειραιώς, όπου και εκλεγόταν βουλευτής ως το 2012.
Το δεύτερο πρόσωπο ανέλαβε τη θέση του σχετικά πρόσφατα, στις αρχές της άνοιξης, αλλά φαίνεται πως η κεντρική πολιτική σκηνή τον ελκύει περισσότερο. Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ,  Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παραιτηθεί για να κατέβει στις εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής Ηλείας.
Στη θέση του φαίνεται, πάντως, πως παραμένει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, ο οποίος έχει αποφασίσει να μην κατέβει ως υποψήφιος στην Αρκαδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου