Καταργείται το γνήσιο της υπογραφής για προμήθεια υγειονομικού υλικού σε νεφροπαθείς

«Καταργεί» ο ΕΟΠΥΥ το γνήσιο υπογραφής για τους νεφροπαθείς που προμηθεύονται αναλώσιμο υγειονομικό υλικό αξίας άνω των 1500 ευρώ και τα συνταγογραφηθέντα είδη έχουν καταγραφεί σε γνωμάτευση νεφρολόγου. Με εγκύκλιο για την αποζημίωση περιτοναϊκών διαλυμάτων και εξαρτημάτων περιτοναϊκής κάθαρσης, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι: 

Για τα περιτοναϊκά διαλύματα και τα εξαρτήματα περιτοναϊκής κάθαρσης, προκειμένου να αποζημιωθούν, όταν η δαπάνη τους κατατίθεται στα Τμήματα Παροχών του Οργανισμού από προμηθεύτριες εταιρείες, απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο από τον δικαιούχο ασφαλισμένο προς την προμηθεύτρια εταιρεία για ποσά από 1500 Ευρώ και άνω. 

Ο ΕΟΠΥΥ επικαλούμενος απόψεις ειδικών, αναφέρει ότι: 

1. η περιτοναϊκή κάθαρση αποτελεί θεραπευτική μέθοδο αντιμετώπισης ασθενών, οι οποίοι εντάσσονται σε αυτή από νοσοκομειακούς και μόνο ιατρούς και καταγράφονται άμεσα στο Εθνικό Σύστημα Καταγραφής (Registry) και 

2. Οι ασθενείς που χαρακτηρίζονται από γενική ευπάθεια ταλαιπωρούνται διότι σε τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται στις μονάδες περιτοναϊκής κάθαρσης όπου είναι ενταγμένοι και παρακολουθούνται. 

Για τους λόγους αυτούς διευκρινίζεται ότι «για την αποζημίωση περιτοναϊκών διαλυμάτων και εξαρτημάτων περιτοναϊκής κάθαρσης, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του γνησίου υπογραφής επί των υπευθύνων δηλώσεων παραλαβής τους, όταν τα ποσά είναι άνω των 1500 Ευρώ, αφορούν αγωγή μηνός και τα σχετικά συνταγογραφηθέντα είδη έχουν καταγραφεί σε γνωμάτευση νεφρολόγου ιατρού».

Υπενθυμίζεται ότι για όλες τις άλλες περιπτώσεις, από 1-12-14 απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση δαπάνης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής από τα Τμήματα Παροχών του Οργανισμού είναι, μεταξύ άλλων, η θεώρηση του γνησίου υπογραφής των υπευθύνων δηλώσεων παραλαβής των ανωτέρω ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου