ΙΣΛ: Στήριξη κινητοποιήσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Λάρισα 8 Δεκεμβρίου 2014 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει όλες τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών (κλινικών-κλινικοεργαστηριακών-εργαστηριακών), όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί από τις κλαδικές τους οργανώσεις.

Με την απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζεται στον ΕΟΠΥΥ, Πολιτεία και Διοίκηση, έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο για την επιστημονική και οικονομική εξαθλίωση των συνεργατών γιατρών, όσο και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί και εργαστήρια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι προκλητικά ασυνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Την δε στήριξη της ελληνικής κοινωνίας με άτοκη χρηματοδότηση, τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια από την πλευρά των γιατρών, συνεχίζει να την εκλαμβάνει ως αδυναμία και ανταμείβει με «κουρέματα» για υπηρεσίες που ήδη έχει αγοράσει. 

Ο Ι.Σ.Λ. λέει για μια ακόμη φορά ΟΧΙ σ’ έναν Οργανισμό που χρωστά όλο και περισσότερα, δεν σταματά να «κουρεύει» και να ζητά υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων.

Τέλος, ζητάμε όχι μόνον την κατανόηση, αλλά την ενεργό συμπαράσταση των ασφαλισμένων, στο διπλό μας αγώνα για αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας και για αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΛ
 
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                   ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου