Λ. Αναγνώστου: Η ασυνεννοησία των σωματείων έχει καταλήξει σε ανοησία. Ας συνεννοηθούμε !

Αθήνα 19/11/ 2014

Προς όλα τα Δ.Σ. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια του Εργαστηριακού Τομέα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσο αυτοκτονικοί είμαστε σαν κλάδος ώστε να μην μπορούμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη διεκδικήσεων που να χωράνε όλοι..

Είναι τόσο πιο δυνατά τα εγωιστικά σύνδρομα ώστε ντε και καλά να περάσει του καθ’ ενός η άποψη παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ και από το αποτέλεσμα τελικά που επιτυγχάνεται να μην είναι κανείς ουσιαστικά ωφελημένος;

Με αφορμή το χθεσινό μπουγιουρντί που βρήκαμε όλοι στον υπολογιστή μας που αγγίζει την μείωση των αμοιβών στο 50 % του τζίρου είναι κανείς που κοιμάται ήσυχος ενόψει μάλιστα πιθανής περαιτέρω ανακάλυψης συμψηφιστικών αρνητικών αποτελεσμάτων ; 

Όλο αυτόν τον καιρό η ασυνεννοησία των σωματείων έχει καταλήξει σε ανοησία με θλιβερά αποτελέσματα και αυτό πρέπει να το αλλάξετε.

Ότι είχατε προτείνει για βελτιώσεις των rebate, των claw back και των plafond αποτυπώνονται στο έγγραφο που μας αναρτήσανε. Μήπως είναι καιρός μπροστά στον κίνδυνο να κλείσουμε όλοι χρεοκοπημένοι να τον αντιμετωπίσουμε με μετωπική σύγκρουση με το Υπουργείο με μια φωνή και μια ψυχή αφήνοντας τα επί μέρους μικροσυμφέροντα στην μπάντα ; 

Είχα προτείνει ξανά ένα πλαίσιο συνεργασίας που πιστεύω ότι είναι κοινά αποδεκτό, ένα πλαίσιο που εκ των πραγμάτων συμφέρει όλους ή αν δεν συμφέρει 100 % όλους τουλάχιστον είναι καλύτερο για το σύνολο των εργαστηρίων από το σημερινό χαοτικό καθεστώς για όλους.

Προτείνω λοιπόν :

1ον Να γίνει σημαία το αίτημα να αυξηθεί στα 550.000.000 ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την πρόταση του νεοφιλελεύθερου συντηρητικού ΟΟΣΑ.

2ον Να ζητηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να συλληφθεί η τυχόν παραβατικότητα στη συνταγογράφηση ( Οι προτάσεις μου είναι γνωστές σχετικά με την κάρτα με pin στα χέρια των ασφαλισμένων και φορολογική σήμανση των παραπεμπτικών) . Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί η αναγραφή πλαστών και πλασματικών εξετάσεων αγγίζει το 30 % και \

3ον Να ενεργοποιηθεί εκ νέου το κλιμακωτό rebate της αρχικής σύμβασης που όμως ενδεχομένως να χρειάζεται κάποια διαφοροποίηση χωρίς όμως να χάσει τον δίκαιο χαρακτήρα της έκπτωσης ανάλογα με το κλιμάκιο παραγωγικότητας που σημαίνει ότι θα υπάρχουν κλιμάκια χωρίς έκπτωση για την επιβίωση των πολύ μικρών εργαστηρίων και προοδευτική αύξηση του ποσοστού έκπτωσης . Οι λεπτομέρειες των κλιμακίων είναι θέμα μεταξύ σας διαπραγμάτευσης όποιο αποτέλεσμα συμφωνηθεί η περικοπή δεν θα ξεπερνάει τις σημερινές ολέθριες περικοπές.

Όταν τα βρείτε μεταξύ σας τότε προτείνω υπό μορφή .τελεσιγράφου και με στάση μονοπωλίου απέναντι στο μονοψώνιο του ΕΟΠΥΥ μα αξιώσετε την νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει σταθερό εργασιακό – συμβατικό καθεστώς τριετίας άλλως ρήξη μέχρι επιτεύξεως των κοινών στόχων μας.

Με άλλα λόγια το πλαίσιο που θα συμφωνήσετε είναι μη διαπραγματεύσιμο και έχει σαν επακόλουθο την κατάργηση όλων των δυσμενών ρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών τιμών.

Η ομόθυμη και σταθερή εμμονή όλων στο πλαίσιο που θα συμφωνηθεί αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας για την επιβίωση των εργαστηρίων και την κάλυψη των ασφαλισμένων .

Συναδελφικά και πάντα στη διάθεση σας 

Λεωνίδας Αναγνώστου

Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011 ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΤΕ Κ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ? ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ Ε?ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ? ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ?ΥΠΟΠΤΑ ΑΠΛΑ? ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ........ΤΩΡΑ???
    ΠΑΛΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ...ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου