Δελτίο Τύπου από την επίσκεψη Βορίδη στον ΕΟΠΥΥ 19-09-2014

Αθήνα, 19/09/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ ο Υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος συνεργάστηκε σε μία πολύωρη σύσκεψη, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Μπραβάκο, τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές για τα μείζονα ζητήματα του Οργανισμού. 

Ο υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για όλες τις δράσεις του ΕΟΠΥΥ, για τον προγραμματισμό και τις προκλήσεις που επόμενου διαστήματος.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο οποίος βρίσκεται εντός των στόχων - σύμφωνα με τα στοιχεία του 7μήνου- χωρίς αποκλίσεις, παρά την συνεχιζόμενη υστέρηση εσόδων από κάποιους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης. 

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε την επιτάχυνση της πληρωμής των παρόχων και την ολοκλήρωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού το συντομότερο δυνατό. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ έχουν μειωθεί κατά 890 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο υπουργός στον ελεγκτικό μηχανισμό του Οργανισμού και υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους, ενώ δεσμεύθηκε για την ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα, του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου