Ιδιώτες Ιατροί θα εξετάζουν στο ΕΣΥ για κάλυψη των κενών

Γράφει η  (Virus.com.gr)
Ιδιώτες γιατρούς με «μπλοκάκι» θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, για ειδικότητες που στερούνται, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται.

Τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται στις διοικήσεις των νοσοκομείων να καλούν ιδιώτες γιατρούς, για να συνδράμουν συμβουλευτικά σε περιστατικά, που αφορούν ειδικότητες που απουσιάζουν από τις δομές τους, προωθεί το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου, η τροπολογία που σύντομα θα φθάσει στη Βουλή, θα καλύψει ένα νομοθετικό κενό και θα δώσει ανάσα στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία. 

Ο ιδιώτης γιατρός θα αποζημιώνεται κατά πράξη, με το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών του, από το Νοσοκομείο, βάσει του τιμολογίου του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, το Υπουργείο σχεδιάζει το νοσοκομείο μετά να διεκδικεί τη δαπάνη από τον Οργανισμό. 
Ο λόγος που η εν λόγω πρακτική δεν εφαρμοζόταν έως τώρα είναι οι αντιρρήσεις που προέβλεπε το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω της απουσίας του θεσμικού πλαισίου. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

2 σχόλια:

  1. Ποιο ειναι το τιμολογιο ΕΟΠΥΥ για κατι τετοιο μπορει να μας πει καποιος?Θα πεσει πολλυ γελιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ??? δηλαδή για 10 ευρώ μεικτά θα τρέξει κανένας ιδιωτης να εξετάσει στο νοσοκομείο?
    Μόνο κάτι ζήτουλες ιδιώτες θα τρέξουν μήπως τσιμπήσουν κανενα πελατάκι για μετά ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή