Εκρηκτική η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Εκρηκτική η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας καθώς μεθαύριο ξεκινά η απεργία διαρκείας των γιατρών ΕΣΥ ενώ ακολουθεί την Δευτέρα απεργία και των πανεπιστημιακών γιατρών. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων γιατρών που έχει «γονατίσει» τη λειτουργία του νοσοκομείου και σήμερα ξεκίνησαν οι στάσεις εργασίας των ειδικών γιατρών.

Σήμερα το πρωί, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του νοσοκομείου μετείχαν και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των γιατρών. Αντί απαντήσεων στα αιτήματα και δρομολόγηση κάποιων λύσεων, η Διοίκηση υπέβαλλε σήμερα μήνυση εναντίον των 7 μελών Δ. Σ. του συλλόγου των γιατρών, εξέλιξη την οποία εκείνοι κατήγγειλαν ως «πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης».

Στο πλευρό των γιατρών βρέθηκαν το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο νέος δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης , ο βουλευτής Γ. Λαμπρούλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τ. Τσιαπλές, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας Ντ. Γιαννακόπουλος κ. α. Οι τοπικοί παράγοντες ενημερώθηκαν για την κατάσταση, για τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου που αποτελούν τις αιτίες της κινητοποίησης και εξέφρασαν την έκπληξή τους πληροφορούμενοι ότι το νοσοκομείο οφείλει στους γιατρούς περισσότερο από 1.500.000 ευρώ σε απλήρωτες εφημερίες που εκτείνονται σε χρονικό διάστημα 18 μηνών. Κι ενώ υπήρχε η έγγραφη διαβεβαίωση ότι δρομολογείται αμέσως η εξόφλησή τους, χθες προέκυψε η πληροφορία ότι η όποια πληρωμή αναφέρεται μονάχα σε διάστημα 5 μηνών καθώς δεν υπάρχουν περισσότερα κονδύλια. Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι εκ των υστέρων επιβάλλεται οριζόντια περικοπή σε δεδουλευμένες εφημερίες, απόφαση που οι γιατροί χαρακτηρίζουν «κλοπή».

ΠΗΓΗ: εφημ. Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου