Θέμα: Ο Υπουργός Υγείας για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και το κέρδος των φαρμακοποιών.

Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ο Υπουργός Υγείας για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών  και το κέρδος των φαρμακοποιών.
Στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.
Διευκρίνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση και έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ με ημερομηνία 3/6/2014. Σε αυτήν ορίζεται ότι οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες ελληνικής καταγωγής, οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφάλιστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, είναι δικαιούχοι δωρεάν πολυήμερης ή βραχείας νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι το μόνο που απομένει  πλέον είναι μια τυπική απόφαση της διοικήσεως του κάθε νοσοκομείου από την αρμόδια τριμελή επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τον Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας ως Πρόεδρος και τους Συντονιστή-Διευθυντή του κάθε τομέα και Διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας ως μέλη. 

«Η Επιτροπή αυτή πρέπει να αξιολογήσει το αίτημα του ανασφάλιστου. Πρόκειται για μια τυπική διαδικαστική πράξη αφού ο νόμος ορίζει  ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις».
Παράλληλα ο κ. Βορίδης, αναφερόμενος στο ζήτημα του κέρδους των φαρμακοποιών, έκανε σαφές ότι η σχετική απόφαση του Υπουργείου θα ανακοινωθεί «μέσα στις επόμενες ημέρες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου