Συνάντηση Βορίδη με Επίτροπο Απασχόλησης - κυριάρχησε το θέμα των ωρών εργασίας


Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Επίτροπο Απασχόλησης.
Συνάντηση με τον Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λάσλο Άντορ, είχε  σήμερα  ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υφυπουργός, Κατερίνα Παπακώστα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης επισήμανε:
«Το Υπουργείο παρουσίασε συγκεκριμένα βήματα τα οποία έχουν γίνει στο κομμάτι της συμφωνίας του μνημονίου που είχε υπογράψει ο Επίτροπος -ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- με το Υπουργείο το οποίο και εκπροσωπείτο από τον κ. Λυκουρέντζο.
Έχουν γίνει πολύ συγκεκριμένα βήματα. Νομίζω ότι αναγνωρίστηκαν αυτά τα βήματα και η πολύ σημαντική πρόοδος η οποία έχει γίνει, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και εκείνο το οποίο συμφωνήσαμε είναι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο.
Δεν ηγέρθησαν συγκεκριμένα ζητήματα. Επομένως περισσότερο, θα σας έλεγα, ήταν μια κατάσταση γενικότερης αξιολόγησης του πως εξελίσσεται αυτό το πρόγραμμα και εκείνο το οποίο ήγειρε πράγματι ο Επίτροπος είναι το ζήτημα της προσφυγής που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι για το θέμα των ωρών εργασίας. Όπως ξέρετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχουν κατατεθεί οι απόψεις της ελληνικής διοικήσεως, η πλευρά δηλαδή της Ελλάδος και του δημοσίου.

Εύχομαι μέσα από μια διαπραγμάτευση με τους εργαζομένους να μπορέσουμε να επιλύσουμε το ζήτημα αυτό με μια αμοιβαία δεσμευτική συμφωνία στα πλαίσια μιας συλλογικής διαπραγμάτευσης, χωρίς να είναι ανάγκη να περιμένουμε την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Αυτή είναι η ευχή και η κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου