Επίσχεση εργασίας των ακτινολόγων της Ρόδου συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ

Δελτίο Τύπου

Επίσχεση εργασίας των ακτινολόγων της Ρόδου συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ

Το ΔΣ του ΙΣΡ λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του ΠΙΣ και των λοιπών Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και μετά το ναυάγιο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το ευρύ κοινό ότι η πολιτική υγείας που ακολουθείται εξοντώνει τον ιατρικό κλάδο.

Αυτό οφείλεται:

• Στις μεγάλες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

• Στην επιστροφή χρημάτων μέσω Rebate και claw-back προς τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουν ήδη εκτελεσθεί και που φτάνει το 60 -70 % !

• Στις απλήρωτες κρατήσεις του 10 % των τελευταίων δυόμισι ετών

Στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου αποφασίστηκε σειρά κινητοποιήσεων.

Οι ακτινολόγοι ιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου από την Δευτέρα 12 Μαΐου κατέρχονται σε επίσχεση εργασίας με καθολική συμμετοχή.
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να επισκέπτονται τα ακτινολογικά ιατρεία και να εκτελούν τα παραπεμπτικά των απαιτούμενων εξετάσεων. Θα καταβάλουν το αντίτιμο των εξετάσεων σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο και ο ιατρός οφείλει να εκδώσει Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών το οποίο θα αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο εργαστηριακός τομέας των ιατρών της Ρόδου έχει επανειλημμένως χρηματοδοτήσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ως επιβράβευση έχει δεχτεί σωρεία απαγορευτικών οικονομικών όρων μονομερούς συνεργασίας από τον ΕΟΠΥΥ, που θέτουν επικίνδυνους περιορισμούς στις υπηρεσίες μας. 

Ως Ιατροί δεσμευόμαστε από τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του επαγγέλματος μας τηρώντας τις αρχές του Ιπποκράτη, ο οποίος συνοψίζει τη ιατρική φιλοσοφία του σε μια φράση "Ο βίος βραχύς, η τέχνη μακρή, ο καιρός οξύς, η πείρα σφαλερή και η κρίσις χαλεπή" (η ανθρώπινη ζωή είναι σύντομη, η επιστήμη ατέλειωτη, ο χρόνος λίγος, η πείρα λαθεμένη και η απόφαση γεμάτη ευθύνες).

Θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Έλληνα ασθενή και πρώτη η πολιτεία.

Σχόλια