ΕΙΝΑΠ κατά Γεωργιάδη για τους πανεπιστημιακούς διευθυντές στο ΕΣΥ

Νέο μέτωπο ανοίγει στο χώρο της Υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προσφύγουν κατά απόφασης του υπουργού, με την οποία πανεπιστημιακοί γιατροί μπορούν να γίνονται διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας ΕΣΥ.
Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) και ένας γιατρός προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η σχετική απόφαση του υπουργού κ. Γεωργιάδη.
Με την απόφαση, δίνεται δικαίωμα στους καθηγητές Πανεπιστημίων που διευθύνουν εγκατεστημένες στο ΕΣΥ πανεπιστημιακές κλινικές να διορίζονται διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας.
Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ ισχυρίζεται ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ προβλέπει ότι μόνον οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους γιατρούς - μέλη ΔΕΠ (καθηγητές Πανεπιστημίων).

Σύνταγμα

Στο κείμενο της προσφυγής επισημαίνει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει την ισότητα και στην συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας και της ελεύθερης πρόσβαση και σταδιοδρομίας κάθε Έλληνα πολίτη στις δημόσιες θέσεις “κατά το λόγο της προσωπικής του αξίας”.
Εκτιμά, δε, ότι η απόφαση Γεωργιάδη είναι παράνομη και αντίθετη στο νομικό καθεστώς για το ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου