Σε ΦΕΚ η επικαιροποιημένη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ

Σχεδόν 1120 σκευάσματα περιέχει ο επικαιροποιημένος κατάλογος Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στη λίστα με τα φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται συνταγή γιατρού και, όπως αναφέρει το ΦΕΚ, διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία, περιλαμβάνονται περίπου 330 περισσότερα σκευάσματα από τον αντίστοιχο κατάλογο που είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, στον κατάλογο του ΦΕΚ της 14ης Μαΐου τα ΜΗΣΥΦΑ ανέρχονται σε 1191, ενώ στον αντίστοιχο της 7ης Νοεμβρίου ήταν 859, με τα επιπλέον 332 σκευάσματα να αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε φάρμακα που προήλθαν κυρίως από την αρνητική λίστα. Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν πως σε πρώτη ανάγνωση στον κατάλογο προστέθηκαν και κάποια σκευάσματα, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν στη θετική λίστα (που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ). Ωστόσο, τονίζεται πως πρόκειται για μια εν εξελίξει διαδικασία, καθώς η επιτροπή ΜΗΣΥΦΑ του ΕΟΦ αναμένεται να συνεδριάσει για να αναθεωρήσει τον κατάλογο, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να αξιολογήσει και ενστάσεις και παρατηρήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών. 

Μάλιστα, αναμένεται και τουλάχιστον ένας ακόμη επικαιροποιημένος κατάλογος ΜΗΣΥΦΑ μέσα στο έτος. 

Το ΦΕΚ επισυνάπτεται παρακάτω. 

3 σχόλια:

  1. Σήμερα το πρωί στο Ε σε μια διαμάχη τηλεοπτική με τον Λουράντο για τα ΜΗΣΥΦΑ,αφού είπε ο Άδωνις ότι το σπίτι του είναι μικρότερο από του Λουράντου και ας ήταν επιχειρηματίας του βιβλίου τόσα χρόνια,γιαυτό μόκο,είπε και το εξαιρετικά σημαντικό ότι σε 2 μέρες θα ψηφίσει τροπολογία ότι οποιοδήποτε φάρμακο έχει ασφαλιστική τιμή άνω των 50 ευρώ,δεν θα αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.Πως σας φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν ενδείξεις, αντενδείξεις, παρενέργειες κ.λ.π. Στις διαφημίσεις αυτών των φαρμάκων επισημαίνεται "συμβουλευθείτε τον γιατρό σας...." Ασφαλώς κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίδεται δίχως συνταγή. Κάτι που συνηθίζεται εδώ ή αλλού δεν είναι, σώνει και καλά, ορθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ....ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΜΟΝΟ...ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ...ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΟΜΩΣ[100000 ΠΑΤΙΝΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΥΡΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ]...Η ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή