Εξώδικο Λουράντου σε Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση

Εξώδικο για συκοφαντική δυσφήμιση απέστειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας του να προβεί εντός επτά ημερών σε άμεση ανάκληση των δηλώσεών του καθώς και σε άμεση αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής του.

Σε περίπτωση που αυτό δεν ικανοποιηθεί ο κ. Λουράντος δηλώνει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα "ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων της χώρας".

Στο εξώδικο που απέστειλε ο κ. Λουράντος στον υπουργό Υγείας, συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με γεγονός που φέρεται να έλαβε χώρα την 10.5.2014 στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε από κοινού από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας και την Εφημερίδα «Πελοπόννησος», φέρεσθε να έχετε προβεί σε σειρά όλη ψευδών, δυσφημιστικών και προσβλητικών δηλώσεων ως προς το πρόσωπό μου, οι οποίες προδήλως με συκοφαντούν και με στοχοποιούν.

Ειδικότερα την ως άνω ημερομηνία φέρεσθε να έχετε δηλώσει δημοσίως, μετά βεβαιότητος και κυρίως εν γνώσει της αναληθείας των ισχυρισμών σας, ότι ενδέχεται να είμαι διαπλεκόμενο πρόσωπο το οποίο λαμβάνει τεράστια χρηματικά ποσά και δη από κρατικούς οργανισμούς, χρησιμοποιώντας μάλιστα παντελώς ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές όπως:

«...διαπλοκή με εταιρείες μπορεί να έχει σήμερα ο κ. Λουράντος...»,
«δεν μπορεί το 1 εκ. ευρώ να έχει διαπλοκή με εταιρείες;»
«...ο κ. Λουράντος κάνει τζίρο 1 εκ. ευρώ το χρόνο...».
«...του κ. Λουράντου με 1 εκ. το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ, ...».

Επειδή με τις ανωτέρω δηλώσεις σας εκφράζετε βεβαιότητα περί της δυνατότητας να είμαι διαπλεκόμενο πρόσωπο, ότι δηλ. ευλόγως μπορούν να υφίστανται υπόνοιες διαπλοκής για το πρόσωπό μου, ενώ καλώς γνωρίζετε ότι τέτοιες υπόνοιες δεν δύνανται να υπάρχουν, ούτε εξ ουδενός δεδομένου δικαιολογούνται, ούτε άλλωστε αναφέρατε (αφού δεν ήταν δυνατόν) κάποιο περιστατικό που να θεμελιώνει την ανωτέρω κρίση σας, εξ ου γεγονότος καθίσταται σαφές ότι μοναδικό κίνητρό σας υπήρξε η σπίλωση της υπόληψης και του ονόματός μου.

Επειδή στις εν λόγω δηλώσεις προβήκατε εν γνώσει της αναληθείας αυτών αφού γνωρίζετε καλώς ότι ουδέποτε έχω συμμετάσχει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε οιανδήποτε υπόθεση διαπλοκής, ουδέποτε έκανα "τζίρο" 1 εκ. ευρώ το χρόνο καθ'οσον το ανωτέρω ποσό αφορά σε δύο φαρμακεία, το δικό μου και της συζύγου μου, καθώς και ότι ουδέποτε έλαβα 1 εκ. το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ, η δε γνώση σας αυτή αποδεικνύετε και από τις παρεμβάσεις των ακροατών σας, οι οποίοι σας ενημέρωσαν (αν ήθελε υποτεθεί ότι δεν το γνωρίζατε) ότι ο εν λόγω «τζίρος» αφορά δύο φαρμακεία.

Επειδή η εν λόγω γνώση σας αποδεικνύεται εκτός των αλλων και εκ του γεγονότος ότι είχατε πλήρη γνώση της φορολογικής μου δήλωσης που είχατε δει στο διαδίκτυο.

Επειδή πέραν όλων των ανωτέρω ψευδολογιών προβήκατε και σε ακόμη μία επίθεση προς το πρόσωπό μου προτρέποντας τους ακροατές σας να λάβουν γνώση της φορολογικής μου δήλωσης, που όπως γνωρίζετε αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο με την «...κάντε google την φορολογική του δήλωση να το δείτε...».

Με την εν λόγω ωστόσο φράση σας οφείλατε να γνωρίζετε ότι, κατ' άρθρο 186 παρ. 2 ΠΚ, το περιεχόμενο αυτής συνιστά πρόκληση για την τέλεση πλημμελήματος, ήτοι σε παράβαση του ν. 2472/ 1997 περί προσωπικών δεδομένων . Ειδικότερα, οφείλατε να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το άρθρο 85 παρ. 2 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994), οι φορολογικές δηλώσεις, τα φορολογικά στοιχεία καθώς και κάθε στοιχείο του φακέλου που έχει σχέση με τη φορολογία ή άπτεται αυτής είναι απόρρητα και δεν επιτρέπεται η γνωστοποίησή τους σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον φορολογούμενο στον οποίο αυτά αφορούν, άλλως η γνωστοποίηση των στοιχείων αυτών αποτελεί ανακοίνωση και ευθεία παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με ότι κυρώσεις αυτό συνεπάγεται.

Επειδή οι εν λόγω δηλώσεις Σας αναπαρήχθησαν, μεταδόθηκαν και προβλήθηκαν διαδικτυακώς και σε απευθείας μάλιστα σύνδεση σε όλη την Ελλάδα, και συνεπώς και στην Αθήνα με αποτέλεσμα τόπος τέλεσης των εγκληματικών σας πράξεων να είναι κατ' αρθρ. 16 ΠΚ και η Αθήνα καθιστώντας ούτως τα πολιτικά και ποινικά Δικαστήριά της πρωτεύουσας αρμόδια προς διερεύνηση αυτών.

Επειδή οι δηλώσεις σας είναι ψευδείς και άκρως συκοφαντικές, αποβλέπουν δε στην πλήρη κατασυκοφάντησή μου και στον αποπροσανατολισμό των Αρμοδίων Αρχών.
Επειδή οι δηλώσεις σας πλήττουν καίρια τόσον την τιμή και υπόληψή μου όσον και την φήμη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του οποίου διατελώ Πρόεδρος.

Επειδή η συμπεριφορά σας πληροί την ειδική υπόσταση των εγκλημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης (αρθρ. 363 ΠΚ) και της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος (αρθρ. 186 ΠΚ) .

Επειδή, αν είχατε στοιχεία που να δικαιολογούν τις ως άνω αναληθείς, ψευδείς και συκοφαντικές υπόνοιές σας, οφείλατε κατά νόμον (ν. 4254/2014) να είχατε απευθυνθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να τις εκφράσετε αντί να με διασύρετε αβασίμως ενώπιον τρίτων

Σας καλώ

Όπως προβείτε εντός επτά ημερών σε άμεση ανάκληση των ως άνω δηλώσεών σας καθώς και σε άμεση αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου.

Άλλως σας δηλώ ότι προτίθεμαι να ασκήσω στο ακέραιο άπαντα τα νόμιμα δικαιώματά μου ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την εξώδική αυτή δήλωση στην έκθεση επιδόσεως αυτού.

Ο εξωδίκως Δηλών»

1 σχόλιο:

  1. Τι λεει ο τυπος ρε παιδια? δεν εκανα τζιρο 1 εκατ. μονος μου, εκανα 500000 εγω και 500000 η γυναικα μου.Α καλο ε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή