ΗΔΙΚΑ: Μετακομίζει από τη Συγγρού στο κέντρο της Αθήνας

Μετακομίζει στο κέντρο της Αθήνας η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων αλλά και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρ. Χάλαρης, υπέγραψε συμβόλαιο μίσθωσης με τον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) κ. Π. Περράτη, για την ενοικίαση από την ΗΔΙΚΑ του ακινήτου του ΜΤΠΥ στην οδό Λυκούργου 10 στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) μεταστεγάζει τις επί της Λεωφ. Συγγρού υπηρεσίες της σε αδιάθετο για πολλά χρόνια κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) στην οδό Λυκούργου 10, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα οφέλη αυτής της μεταστέγασης είναι πολλαπλά. 
Καταρχήν, εξοικονομούνται σημαντικοί δημόσιοι πόροι, καθώς η ΗΔΙΚΑ εκμίσθωνε για περισσότερες απο δύο δεκαετίες κτίρια ιδιωτών για τα οποία κατέβαλλε μισθώματα ύψους 504.602,40 ευρώ ετησίως. 

Κυριότερα, το ακίνητο του ΜΤΠΥ στο οποίο θα μεταφερθεί η ΗΔΙΚΑ αποτελεί ένα σπάνιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς διατηρητέο κτίριο, συνολικής μεικτής επιφάνειας 4.196 τ.μ., το οποίο για πολλά χρόνια έμενε αναξιοποίητο. 
Η παραπάνω μεταστέγαση που επικυρώθηκε σήμερα με την συνυπογραφή του συμβολαίου μίσθωσης από τον Πρόεδρο του ΜΤΠΥ κ. Παύλο Περράτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη, συνιστά μια ακόμη ενέργεια ορθολογικής αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων που επιτεύχθηκε μέσω της πλήρους καταγραφής των διαθέσιμων και αναξιοποίητων ακινήτων των εποπτευομένων απο το υπουργείο Εργασίας φορέων στη νέα -από το 2013- Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων «ΕΣΤΙΑ».

Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Αξιοποιούμε στην καρδιά της Αθήνας ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και ομορφιάς αναξιοποίητο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο θα στεγάζει πλέον τις υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ που για πολλά χρόνια εκμίσθωνε ακίνητα ιδιωτών.

Έτσι εξοικονομούμε σημαντικούς και πολύτιμους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης, ενισχύουμε τους ασφαλισμένους του ΜΤΠΥ και, παράλληλα, συμβάλλουμε στην αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας.

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο εξορθολογισμός και το «νοικοκύρεμα» μέσω των πολιτικών συστεγάσεων και μετεγκαταστάσεων που ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια, πιάνουν τόπο.

Σε 2 χρόνια, με τη νέα στεγαστική πολιτική μας, καταφέραμε να εξοικονομήσουμε 10 εκατ. ευρώ από τα 25 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για τη στέγαση όλων των φορέων και υπηρεσιών του υπουργείου, δηλαδή μείωση 40%.
Και αυτή η μεταστέγαση της ΗΔΙΚΑ μετά από 25 χρόνια έχει ανάλογη αξία και συμβολισμό με την απόφασή μας για μετακόμιση των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας από το κτίριο της οδού Πειραιώς 40 -μετά από 60 χρόνια- σε αυτό της οδού Σταδίου 29».

Σχόλια