Τηλεφωνικά ραντεβού: η χρέωση ανά κλήση και για πολλές ειδικότητες

Πρεμιέρα των τηλεφωνικών ραντεβού για τον νέο φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ΠΕΔΥ σήμερα και αυτό που εύχονται διακαώς οι ασφαλισμένοι, είναι να λειτουργήσει όσο πιο ομαλά γίνεται το σύστημα και να μην δημιουργήσει επιπλέον ταλαιπωρία, στους ήδη επιβαρυμένους ασθενείς.

Όπως διευκρίνησε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Αντέννα το πρωί της Τετάρτης, η χρέωση των τηλεφωνικών ραντεβού θα είναι ανά κλήση και όχι με χρονοχρέωση, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να κλείνει ραντεβού για πολλές ειδικότητες και όχι μόνο για έναν γιατρό, καθώς και για τα προστατευόμενα μέλη. 

Να σημειωθεί ακόμη, ότι η επίσκεψη στα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ - μονάδες του ΠΕΔΥ, είναι δωρεάν, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τα Κέντρα Υγείας, τα οποία ναι μεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ ωστόσο δεν καταργήθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επιβολής των 5 ευρώ για τα πρώην Πολυιατρεία, τονίζοντας ότι θα εξετασθεί στο τέλος του χρόνου. Έχουμε περιθώριο να ξέρουμε τι θα κάνουμε μέχρι τέλος του χρόνου, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια εκπομπή σημείωσε ακόμη ότι στο τέλος Μαίου, θα προσληφθούν οι 900 επικουρικοί γιατροί. 
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον ρόλο των ιδιωτικών εταιρειών που εμπλέκονται στο θέμα των τηλεφωνικών ραντεβού, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι έχει υπό πολύ αυστηρό έλεγχο τις συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες. 

Ωστόσο σε μία ακόμη έκρηξη μνημονιακού ζήλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αγαπημένο του νεοφιλελεύθερο μοντέλο, λέγοντας ότι ακόμη και στην Κούβα, τα πάντα λειτουργούν ιδιωτικά σήμερα, ενώ μάλλον ατυχής ήταν ο παραλληλισμός μεταξύ ΕΡΤ και Αντένα, σημειώνοντας, «συγκρίνετε την παλιά ΕΡΤ με τον Αντένα», προφανώς για να καταδείξει οτιδήποτε ιδιωτικό είναι και καλό.Σχόλια

  1. ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ?ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΑ..ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΔΩΡΕΑΝ?ΤΗΝ ΓΚΟΛΦΩ ΝΑ ΔΕΙΧΝΑΜΕ ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ .ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..ΩΡΑΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΑΔΩΝΙ Ε?ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ..ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ..ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου