Συνάντηση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ για τη νέα σύμβαση των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)
Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα. Τηλ. – Fax: 2107785805, 6944542664
www.eni-eopyy.net , www.eni-eopyy.gr, email: eni.eopyy@gmail.com

Αθήνα 14/04/2014


Δελτίο Τύπου


ΘΕΜΑ: Συνάντηση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ για τη νέα σύμβαση των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Διεξήχθη σήμερα 14/4/2014 επίσημη συνάντηση μεταξύ του Προεδρείου της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, που εκπροσωπεί το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα θέματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ. Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ εξέθεσε στον Πρόεδρο του ΠΙΣ τις θέσεις της εν όψη της διαπραγμάτευσης που διεξάγει με τον ΕΟΠΥΥ για την νέα σύμβαση των ιατρών.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και με πνεύμα ενότητας. Διαπιστώθηκε συναντίληψη στο επίπεδο των προβλημάτων και των πιθανών λύσεων. Ο Πρόεδρος της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Ελευθερίου εξέθεσε τις βασικές θέσεις της Ένωσης όπως το θέμα της δυνατότητας όλων των ιατρών να συνάψουν σύμβαση με τον οργανισμό, την δυνατότητα ΑΜΕΣΗΣ σύμβασης των ιατρών του πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ, την τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων, την διατήρηση της αμοιβής κατά περίπτωση και πράξη, την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών σε όλους τους ειδικευμένους ιατρούς, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τέλους Μαΐου, την ανανέωση όλων των υφιστάμενων συμβάσεων και την αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών. Τέλος και τα δύο μέρη καταδίκασαν την τακτική των απανωτών «κουρεμάτων» στις αμοιβές κλινικών, κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών.

Τα δύο μέρη συμφωνήσαμε σε στενή συνεργασία και διαρκή διάλογο με σκοπό την από κοινού προώθηση των διαπραγματευτικών μας στόχων, επιβεβαιώνοντας έτσι την απόφαση των δύο μερών για ενδυνάμωση της ιατρικής ενότητας.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου   Χ. Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου