Συνεχίζουν τα προβλήματα με τα πολυϊατρεία

Τελικά είτε άνοιξαν είτε δεν άνοιξαν μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει καθώς και πάλι στα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Θα χρειαστούν όπως φαίνεται αρκετές ημέρες ακόμη μέχρι να αποκατασταθεί έστω μια τυπική λειτουργία των πολυιατρείων καθώς σήμερα ούτε συνταγές δεν μπορούν να υπογράψουν οι γιατροί που απέμειναν στο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 

Σε πολλές περιπτώσεις τα ΦΕΚ για τον διορισμό των γιατρών δεν έχουν εκδοθεί καν ενώ σε πολλά πολυιατρεία δεν υπάρχουν ακόμη ούτε οι απαραίτητες σφραγίδες. Συνέπεια είναι σε καθημερινή βάση να πηγαίνουν ασθενείς για να εξυπηρετηθούν και να φεύγουν άπραγοι. 
Και βέβαια όλα δείχνουν ότι οι μονάδες υγείας θα υποβαθμιστούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα και τελικά είναι άγνωστο ποιους ασφαλισμένους θα εξυπηρετούν.

Άλλωστε πλέον και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται πως σε αυτή τη φάση θα μπορούν να χορηγούν μόνο συνταγές οι γιατροί. Δραστηριότητα που όπως φαίνεται θα κρατήσει πολύ καθώς ειδικότητες γιατρών δεν υπάρχουν ενώ τα κενά δεν έχουν καλυφθεί ακόμη και μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να διοριστούν οι περίπου 900 επικουρικοί γιατροί. 
Πάντως και ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι για να ολοκληρωθεί όλη η μεταρρύθμιση που έχει σχεδιάσει θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια. Μέχρι τότε, ποιος ζει ποιος πεθαίνει...

Πάντως ο κ.Γεωργιάδης διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι από την Πέμπτη 27 Μαρτίου σταδιακά οι ασθενείς θα μπορούν να πηγαίνουν για συνταγογράφηση στα πολυιατρεία καθώς σιγά σιγά η διαδικασία ολοκληρώνεται.

1 σχόλιο:

  1. επείγουσα ιατρική και φάρμακο με εύκολη πρόσβαση χρειάζεται,τα άλλα είναι λασπωμένα μακαρόνια.Κουνιέται το πεθαμένο ΠΕΔΥ?Εμείς στην δύσκολη αγορά με τον κόσμο στην κοσμάρα του και εν δικαίω και τους φαρμακοποιούς να βάζουν αναρτήσεις στο facebook λες και είναι κλειδοκράτορες του κράτους τι κάνουμε?Άσε που οι μισοί φαρμακοποιοί το έχουν ρίξει στην πολιτική και ασχολούνται όχι μόνο με κοινωνικά φαρμακεία,αλλά με ταχυφαγεία,κόψιμο δέντρων και ρουσφέτια.ΑΗΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή