Συνάντηση Άδωνι – Στουρνάρα για τις κλινικές

Με τον Υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα συναντάται αυτή την ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης με αντικείμενο την ενίσχυση του προϋπολογισμού του 2013, για τις ιδιωτικές κλινικές.


Πληροφορίες του Virus αναφέρουν πως οι δύο Υπουργοί αναζητούν τρόπο ενίσχυσης της δαπάνης για τις ιδιωτικές κλινικές στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το περασμένο έτος.



Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανερχόταν στα 320 εκατομμύρια ευρώ και, όπως εκτιμήθηκε, η εφαρμογή του θα σήμαινε claw back έως και 60% για κάποιες κλινικές.


Αυτό θα ήταν για αρκετές κλινικές σοβαρό πλήγμα , που θα τις έβαζε σε οικονομικές περιπέτειες και θα τις έθετε σε κίνδυνο για λουκέτο. Έτσι, στη συζήτηση αναμένεται να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης με επιπλέον 100 εκατομμυρίων ευρώ του κονδυλίου.


Πολύ γρήγορα «ξεφούσκωσαν» οι προσδοκίες των ιδιωτικών κλινικών για ενίσχυση του προϋπολογισμού του 2013, ικανή να αντισταθμίσει το υψηλό clawback.
Πολύ μακριά από το προσδοκώμενο θα είναι η όποια περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις κλινικές, όπως διαφάνηκε στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, αν και αρχικά στόχος ήταν να προστεθούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό των 320 εκατομμυρίων που έχουν ήδη εγκριθεί, τελικά το Υπουργείο Οικονομικών συζητάει το πολύ για 30 με 35 εκατομμύρια.
 Το ποσό κρίνεται ανεπαρκές, με δεδομένο ότι το clawbackγια τις κλινικές υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 230 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου