Άδωνις: σε μία εβδομάδα θα δέχεται το ΠΕΔΥ ασθενείς

Από την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου είναι πιθανό να αρχίσουν να δέχονται ασθενείς οι γιατροί των Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις μία ημέρα πριν την έναρξη της λειτουργίας του νέου φορέα του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη εγκρίνει την προκήρυξη 900 θέσεων για επικουρικούς γιατρούς στο ΠΕΔΥ. Από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι θέσεις απαιτείται διάστημα 30 - 45 ημερών για να αναλάβουν οι γιατροί υπηρεσία. Μέσα σε ένα 10ήμερο το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των γιατρών που θα παραμείνουν τελικά στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και ανάλογα με τις ανάγκες, θα προκηρύξει τις απαιτούμενες θέσεις και ειδικότητες των επικουρικών γιατρών που ενδεχομένως να είναι και λιγότερες από 900.

Την Πέμπτη- ημέρα έναρξης του νέου συστήματος- όλο το προσωπικό –που είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να υπαχθεί στο νέο φορέα- θα πρέπει να παρουσιαστεί στα ίδια κτηριακά συγκροτήματα, στα οποία ανήκε διοικητικά. Για τον λόγο αυτό μάλιστα έχει εκδοθεί και σχετική απόφαση από τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου