Σε δύο μήνες ανοίγουν πάλι τα πολυϊατρεία

Σε δύο μήνες από σήμερα εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργούν πλήρως τα πολυϊατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), ενώ από τον Μάιο θα μπει στη ζωή μας, σταδιακά, και ο «οικογενειακός γιατρός».
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας -πιθανότατα έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας- τα πολυϊατρεία θα κλείσουν και θα τεθούν αυτόματα σε διαθεσιμότητα οι περίπου 8.000 γιατροί και το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό τους.
Αυτά θα ανοίξουν ουσιαστικά σ' ένα μήνα, όταν λήξει η περίοδος διαθεσιμότητας-κινητικότητας όλου του προσωπικού. Ομως, για να είναι πλήρως λειτουργικά, θα χρειαστεί άλλος ένας μήνας για προσλήψεις επικουρικών γιατρών που θα «αντικαταστήσουν» όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να μην ενταχθούν στο νέο σύστημα.
Τα νέα πολυϊατρεία θα παρέχουν υπηρεσίες στο σύνολο των πολιτών και όχι μόνο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ, σε επόμενο χρόνο, κάποια από αυτά θα εφημερεύουν. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο, οι επισκέπτες των πολυϊατρείων να καταβάλλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, που ισχύει σήμερα για επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

6 σχόλια:

  1. Με επικουρικους θα γεμισει τα κενα???Τέλεια ....Τρεξτε να πιασετε θεση, που θα τους βρει δεν μας λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τις αναρρωτικες και τις επιτροπες τι θα γινει; Εγω που ειμαι εγκυος και εχω αναρρωτικη απο τις 2 Δεκεμβρη , λογω των απεργιων ακομα δεν εχω παει καποιο επισημο εγγραφο στην εργασια μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ουτε θα παρεις γιατι δεν θα βρεις γιατρο να στο γραψει εκτος κι αν αλλαξει ο νομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως να μην ξανανοιξουν ποτε τα πολυιατρεια η να γινουν σαν την ΝΕΡΙΤ...Ποιος Ξερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κατοχικη κυβερνηση το συνωνυμο της απατης της προδοσιας και της αλητειας κανει την υγεια σα τα μουτρα της.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ προπαγάνδα πέφτει.μην ξεχνάτε ότι το ΙΚΑ έχει και διοικητικές υπηρεσίες.Παράδειγμα στην Χαλκίδα,ανακοινωμένο σε εφημερίδα τοπική,έχει βρεθεί η καινούρια διεύθυνση,για τους διοικητικούς και το παλιο κτίριο με διοικητικούς και πολυιατρεία ενοικιαζόμενο καπούτ.Εννοείται ότι θα ανοίξουν οι διοικητικές υπηρεσίες,γιατί εκκρεμούν κάτι μασέλες να πάρουν οι ασθενείς σύμφωνα με τον συνδικαλιστή των υπαλλήλων Βιτοράτο στο κανάλι Ε.Εμείς έχουμε πολλές παροχές είπε σε μεσημεριανάδικο.Στο ίδιο κανάλι γιατρός ΕΟΠΥΥ λέει στον Μπέζα.Αν μου δώσεις σαν ΙΚΑΤΖΗ 400 επισκέψεις αφήνω τα ένδικα μέσα και το Τσαρδί.Ο Μπέζας υποσχέθηκε ότι ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή