ΠΕΦ: « Το 2014 να είναι χρονιά σταθεροποίησης και αφετηρία για την ανάπτυξη της χώρας μας»

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) υποδέχθηκε το 2014 με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton. Το παρόν στην κοπή έδωσε πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, δημοσιογραφικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών και συλλόγων ασθενών, καθώς και τα στελέχη των εταιρειών-μελών της Π.Ε.Φ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Βασίλειος Χαβάτζας, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζ. Μακρή, οι Βουλευτές κ.κ. Α. Ασημακοπούλου (Νέα Δημοκρατία), Π. Κουρουμπλής και A. Μητρόπουλος (ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α – Ε.Κ.Μ.), Π. Μελάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Κ. Μάρκου (ΔΗΜ.ΑΡ.), ο κ. Γ. Βλασερός εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. κ. Δ. Λιντζέρης, ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε. κ. Κ. Φρουζής, ο Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π. κ. Δ. Μαθιός, ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ. Π. Ευσταθίου, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ι.Ε. κ. Γ. Κονιδάρης, ο Πρόεδρος του Ο.Σ.Φ.Ε. κ. Σ. Μπελώνης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών κ. Μ. Κάτσαρης και ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ι.Β. κ. Π. Αρναούτης.

Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε η 1η χώρα της Ε.Ε. σε κατανάλωση on patent φαρμάκων και η τελευταία σε κατανάλωση γενοσήμων, που σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Δεν μπορεί να έχουμε μια αγορά στην οποία πληρώνουμε τα περισσότερα ακριβά φάρμακα από όλους τους άλλους και οι πολίτες και τα ταμεία μας να βλέπουν αφ’ υψηλού τα γενόσημα. Πρέπει να φτιάξουμε την εγχώρια φαρμακευτική αγορά στα πρότυπα της Ευρώπης».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και o Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ., κ. Δημήτριος Λιντζέρης: «Ο Ε.Ο.Φ. θα εφαρμόσει την επιταγή του λαού για καλό φάρμακο στη σωστή τιμή, αλλά θα βελτιώσει και πολλά σημεία στα οποία έχει μείνει πίσω, όπως για παράδειγμα οι γρήγορες εγκρίσεις αδειών».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Δημήτριος Δέμος, αφού ευχήθηκε το 2014 να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους τους Έλληνες, δήλωσε: «Τα γενόσημα αποτελούν μόλις το 1/3 της φαρμακευτικής αγοράς, παρά τις συνεχείς μειώσεις τιμών που έχουν γίνει. Εμείς, ως Π.Ε.Φ., τονίζουμε ότι δεν είναι όλα τα φάρμακα ίδια και ότι το Ελληνικό Φάρμακο ξεχωρίζει γιατί είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και ταυτόχρονα προσιτό. Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε εξωστρεφείς και σίγουρα έχουμε καθήκον να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Το Ελληνικό Φάρμακο έχει παρόν και μέλλον, προσφέρει πολυάριθμες θέσεις εργασίας και είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη της χώρας μας. Ευελπιστούμε πως το μερίδιο των Ελληνικών Φαρμάκων θα αυξηθεί και το 2014 όλοι οι Έλληνες θα δούμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον να επιβεβαιώνονται».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ., κ. Θεόδωρος Τρύφων, τόνισε: «Το πλαφόν μειώσεων για τα φθηνά φάρμακα είναι ένα σωστό πρώτο βήμα, όμως πρέπει να γίνουν κι άλλα, όπως: α. η φαρμακευτική δαπάνη να οριστεί στα €2,3 δις, β. η συνεισφορά κάθε εταιρείας στο clawback να είναι ανάλογη με τη συμμετοχή της στη δαπάνη, γ. να ελεγχθεί και να περιοριστεί, όπου υπάρχει υπερβολή, ο όγκος των φαρμάκων που συνταγογραφούνται, δ. οι θεραπείες των χρόνια πασχόντων να εξαιρεθούν από τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Φ., κ. Βασίλειος Κάτσος, ανέφερε στην ομιλία του: «Η ελληνική παραγωγή φαρμάκου όχι μόνο είναι από τους λίγους επιχειρηματικούς κλάδους που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέσα από τη λαίλαπα της κρίσης, άλλα επιπλέον προσφέρει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές. Ποτέ δε ζητήσαμε προστασία, ζητάμε όμως μια εύρυθμη, δίκαιη και λειτουργική αγορά. Σε ότι αφορά στον έλεγχο των δαπανών πολλά από όσα είχαμε προτείνει από το 2004, τα βλέπουμε να υλοποιούνται τώρα το 2014. Εύχομαι να δούμε σύντομα και την αύξηση του μεριδίου των Ελληνικών Φαρμάκων στην αγορά».

Σύσσωμο το Προεδρείο της Π.Ε.Φ. ευχαρίστησε τις εταιρείες-μέλη της Ένωσης για τη στήριξή τους και ευχήθηκε το 2014 να είναι μια χρονιά σταθεροποίησης της Ελληνικής οικονομίας, με περισσότερα κίνητρα από την Πολιτεία προκειμένου οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να συνεχίσουν να επενδύουν στην Ελλάδα και να ενισχύουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΓΕΝΟΣΗΜΕΣ ΣΤΑΤΙΝΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ 50% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ[ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΙΚΑ]...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΥΣΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή