«Πόλεμος» ΠΝΟ με τον ΕΟΠΥΥ

Για «πλήρες ξεπούλημα και ουσιαστική κατάργηση του Οίκου Ναύτου, και μάλιστα με διαδικασίες ντροπής που θυμίζουν άλλες εποχές», κάνει λόγο σε σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)

με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΠΥ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων έως τη Δευτέρα 17/02.

«Οι όποιες μνημονιακές και λοιπές σκοπιμότητες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν το άλλοθι για να στερούν από τους Έλληνες ναυτικούς τις στοιχειώδεις και ανθρώπινες υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες και έχουν υποστεί πλείστες όσες στερήσεις και θυσίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι ο Οίκος Ναύτου ανήκει στο ΝΑΤ και τα μηχανήματα και το κτίριό του έχουν αποκτηθεί με χρήματα των Ελλήνων ναυτικών.

Προσέθεσε ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, οι Έλληνες ναυτικοί -εν ενεργεία και συνταξιούχοι- δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση του κτιρίου, των μηχανημάτων, και των υλικών της μονάδας υγείας των ναυτικών.

Για «απόφαση που θέλει να ενταφιάσει τον ιστορικό φορέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και καταγγέλλει ότι ο Οίκος Ναύτου το τελευταίο διάστημα είχε απαξιωθεί από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική με αποτέλεσμα τα περισσότερα τμήματα να υπολειτουργούν.

Η ΠΝΟ έχει προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από τον Οίκο Ναύτου (στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά), το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Εκτελεστική της Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Εξάλλου, μέλη της διοίκησης της ΠΝ0 που επισκέφθηκαν σήμερα τον πρόεδρο του Οίκου Ναύτου απαίτησαν την άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου.


Dr tSiLi

Σχόλια