Αρνούνται να παραδώσουν τα πολυϊατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

Η Ομοσπονδία των γιατρών απάντησε με εξώδικο, στο οποίο επισημαίνει ότι η διοίκηση δεν μπορεί να ζητεί παράδοση των κτιρίων, καθώς δεν ισχύει ακόμη ο νόμος για την κατάργηση των πολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ!

Σε μετωπική με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έρχονται οι γιατροί του Οργανισμού, οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν τα πολυϊατρεία!
Με έγγραφό του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός ζητεί να παραδοθούν έως τη Δευτέρα τα κτίρια και ο εξοπλισμός τους, με ευθύνη των διευθυντών.

Η Ομοσπονδία των γιατρών απάντησε με εξώδικο, στο οποίο επισημαίνει ότι η διοίκηση δεν μπορεί να ζητεί παράδοση των κτιρίων, καθώς δεν ισχύει ακόμη ο νόμος για την κατάργηση των πολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ!

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί στη Βουλή, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, άρα δεν αποτελεί νόμο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Την Τετάρτη – που αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ – θα μπουν αυτόματα σε διαθεσιμότητα το προσωπικό και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Σε αυτή την περίπτωση, ποιός θα παραδώσει τα κτίρια;

Αξιοποιώντας το κενό, οι γιατροί επιχειρούν να πάρουν στο πλευρό τους τις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας χαρακτήρα ξεσηκωμού στη διαδικασία.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης – Αγίου Δημητρίου αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν το κτίριο στην διοίκηση του (υπό κατάργηση) ΕΟΠΥΥ, παρότι τους το ζήτησαν να γίνει εντός της μέρας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.


Κατάργηση

Καλούν όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν '...να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση...', όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού καλούν τους πολίτες να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και να προσέλθουν μαζικά στον ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου στις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι γιατροί,το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ Δάφνης, το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, η λαϊκή επιτροπή του δήμου Αγίου Δημητρίου, ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου και ο σύλλογος ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου.

Dr tSiLi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου