ΙΣΑ: Να ανακληθούν άμεσα τα εκβιαστικά δελτία τύπου του ΕΟΠΥΥ

Προς τον Υπουργό Υγείας κο. Άδωνι Γεωργιάδη
Προς Υφυπουργό Υγείας κο Αντώνη Μπέζα
Κοιν: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κο. Δημήτριο Κοντό
                                                                                                       Αθήνα,10.02.2014

Ο ΙΣΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ 
ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

απευθυνόμεθα δια της παρούσης για μία ακόμη φορά σε εσάς, καθώς το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα εκβιαστικά μηνύματα του ΕΟΠΥΥ προς τους Παρόχους Υγείας αναφορικά με την υπογραφή συμβάσεων με τις ελεγκτικές εταιρείες, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Ειδικότερα με σημερινό Δελτίο Τύπου (10.02.2014), ο ΕΟΠΠΥ τάσσει προς τους Παρόχους Υγείας, με εντελώς εκβιαστικό τρόπο, προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να συμβληθούν με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, άλλως δεν θα πληρωθούν τον μήνα Αύγουστο για τις υπηρεσίες που έχουν ήδη προσφέρει!

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλές συναντήσεις με τις Ελεγκτικές Εταιρείες, αλλά και η σύσταση Ειδικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Πανυγιεινομικού Μετώπου, με κύριο σκοπό την διαπραγμάτευση των οικονομικών όρων των συμβάσεων που πρόκειται να υπογραφούν με τους παρόχους Υγείας.
Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης έχει ήδη από τις 23/12/2013 αιτηθεί από τις ελεγκτικές εταιρείες την αποστολή των σχετικών συμβάσεων.  Περαιτέρω, μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με εσάς, όσο και με τον Υφυπουργό Υγείας, δόθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις και ειδικότερα προτάθηκε να πραγματοποιηθεί από τις Ελεγκτικές Εταιρείες μόνο ο κλινικός έλεγχος, ενώ η εκκαθάριση των δαπανών των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών να γίνει από τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ελαττωθεί σε σημαντικό βαθμό η οικονομική επιβάρυνση των γιατρών του ΙΣΑ.

Ο ΙΣΑ ήταν και είναι υπέρ του εξορθολογισμού των δαπανών και του ελέγχου, όχι όμως κατά τον εκβιαστικό αυτό τρόπο που ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να εφαρμόσει, τρομοκρατώντας τους ιδιώτες παρόχους υγείας.

Κύριε Υπουργέ,

δε νοείται σε μια περίοδο που οι γιατροί και οι ιατρικές εταιρείες έχουν καταρρεύσει οικονομικά, να δέχονται εκβιαστικού περιεχομένου μηνύματα με αποκλειστικές προθεσμίες, οι οποίες δεν έχουν κανένα νόμιμο έρεισμα.

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να μην λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες πραγματικά είναι απορίας άξιον τι εξυπηρετούν τελικά.
   

      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου