Εξώδικος διαμαρτυρία από την Ένωση Παιδιάτρων Αττικής σε Εταιρεία ενημέρωσης γονέων για παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε καλή Χρονιά και Ευλογημένος ο Καινούργιος Χρόνος.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες στείλαμε στην Ελληνική Εταιρεία ενημέρωσης γονέων www.parents.gr, η οποία είναι αστική μη κερδοσκοπική εταρεία, εξώδικο διαμαρτυρία προκειμένου να αφαιρέσει από το ιστολόγιό της, αλλά και να μην επιτρέψει ξανά στο μέλλον δημόσια σχόλια γονιών για συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες παιδιάτρους, όπως και να αφαιρέσει όλες τις ιατρικές συμβουλές που δίδονται από γονείς προς γονείς σε δημόσια θέα (http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=30736).

Σημειωτέον, και για την ιστορία, ο εν λόγω ιστότοπος είχε δεχθεί προ αρκετών μηνών την έντονη προφορική μας διαμαρτυρία και προειδοποίηση για το τρόπο που λειτουργεί, σύμφωνα με τον υφιστάμενο κώδικα ιατρικής δεοντολογίας (Ν 3418/2005), αλλά κυρίως για τον κίνδυνο που εκθέτει την δημόσια υγεία. 

Το ίδιο εξώδικο είχαμε δώσει στον Υφυπουργό Υγείας κο Α. Μπέζα, κατά την συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 28/11/13, καταγγέλοντας τον εν λόγω ιστότοπο.

Η Ένωσή μας σύμφωνα με το καταστικό μας είναι εξ ορισμού θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας. 
Πιστή στις αξίες, και θέλοντας να προστατεύσει την αξιοπρέπεια και την φήμη του λειτουργήματος του ιατρού, δεν θα διστάσει μετά την πάροδο κάποιου εύλογου χρονικού διαστήματος, αν διαπιστώσει ότι τίποτε δεν άλλαξε στον ιστότοπο του www.parents.gr να καταφύγει στην δικαιοσύνη, ζητώντας την δίκαιη αποκατάσταση της νομιμότητας αλλά και της όποιας βλάβης έχει δημιουργηθεί.

Από εσάς ζητούμε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την δραστηριότητα του εν λόγω ιστότοπου, αλλά και κάθε άλλου ιστότοπου που ευτελίζει το λειτούργημά μας και βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, και να μας ενημερώνετε.

Την εξώδικο καταγγελία μπορείτε να την διαβάσετε στο συνημμένο που σας επισυνάπτουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου