Τσίπρας: να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-ταφόπλακα της Υγείας

Νέο μέτωπο μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μετά την κόντρα για τα φάρμακα την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Αν επιμείνει στην ψήφισή του, ο κ. Τσίπρας καλεί «τον κάθε βουλευτή να σκεφτεί και δεύτερη φορά. Δεν μπορεί να ρίχνουμε στον Καιάδα τους αδύναμους, τους φτωχούς, όλους εκείνους που τα τρία τελευταία χρόνια έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους. Είναι στοιχείο του πολιτισμού μιας κοινωνίας η δυνατότητα να παρέχει αξιόλογη φροντίδα υγείας στους πολίτες της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση κατ΄ εντολήν της τρόικας για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».
Υποστηρίζει μάλιστα ότι το νομοσχέδιο είναι «δώρο σε ιδιωτικά συμφέροντα» ενώ αναφερόμενος στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ υπογράμμισε την στήριξή του στον αγώνα τους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι -σύμφωνα με δήλωση του προέδρου των γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής κ. Παναγιώτη Ψυχάρη - «βρήκαμε την πλήρη κατανόηση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε δηλώσει ότι οι γιατροί θα είμαστε οι πρώτοι που θα συνεργαστούμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιοδήποτε υπουργείο έχει ευθαρσώς βάλει στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Μάλιστα και ο α αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με την φράση «Ο αγώνας θα συνεχιστεί, τίποτα δεν χάθηκε ακόμα» και πως το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, ο Α' αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μπασκόζος, επιμένει ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες συνδικαλιστικές πολιτικές και νομικές προκειμένου να μη ψηφισθεί το νομοσχέδιο.

«Φαίνεται πως ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι σίγουροι πως βρήκαν τον αναγκαίο αριθμό προθύμων κυβερνητικών και λοιπών βουλευτών που θα δώσουν την ψήφο τους στην καταστροφή, στις απολύσεις στην απόλυτη απαξίωση και ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων. Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να ψηφιστεί» σχολιάζει ο κος Μπασκόζος καταλήγοντας:

Ήλθε η ώρα για να φανεί ποιοι βουλευτές γιατροί θα ψηφίσουν να πεταχτούν στο δρόμο συνάδελφοι τους που υπηρετούν για 20 και 25 χρόνια, χωρίς ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς αποζημίωση, όπως σχεδιάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα». 

Από την άλλη ο κος Γεωργιάδης τη Δευτέρα το βραδυ βγαίνοντας από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κου Τσίπρα είπε:

Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κο Τσίπρα να διαβάσει τις ανακοινώσεις που έκανε στην κοινοβουλευτική του ομάδα πριν από τρεις μήνες σε σχέση με τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αν αντιπαραβάλλει τη δική του ομιλία με τη δική μου, θα διαπιστώσει τη μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων από οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στην ελληνική βουλή. Μου κάνει εντύπωση που ο κος Τσίπρας πολεμάει τόσο πολύ το νομοσχέδιο τις βασικές θέσεις του οποίου έχει υποστηρίξει και ο ίδιος προσωπικά.

ΠΗΓΗ: Healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου