Δεν έχεις φορολογική δήλωση; Δεν έχεις βιβλιάριο απορίας!

Άλλο ένα «χαστούκι» στους άπορους και ανασφάλιστους από την κυβέρνηση. Όσοι δεν έκαναν φορολογική δήλωση πέρυσι, δεν μπορούν να ανανεώσουν το βιβλιάριο απορίας τους, ούτε να κάνουν αίτηση για σύνταξη στον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μία νέα απόφαση της Πολιτείας βάζει άλλο ένα εμπόδιο, σε σειρά μεγάλου αριθμού εμποδίων, σε όλους τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Σύμφωνα με την απόφαση, ορίζεται υποχρεωτική σε όλους, ακόμα και στους έχοντες μηδενικό εισόδημα, η υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν είναι πια δεκτή η απλή υπεύθυνη δήλωση για μη υποχρέωση υποβολής δήλωσης, την οποία επικύρωνε η εφορία.

Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, άποροι, ανάπηροι με σοβαρά προβλήματα κλπ. πρέπει να βρουν τρόπο να αποκτήσουν τον πολυπόθητο κλειδάριθμο, πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν ηλεκτρικό στα σπίτια τους, πόσο μάλλον ίντερνετ και φυσικά δεν γίνεται καν λόγος για χρήματα που θα πρέπει να δοθούν σε λογιστή για να κάνει όλα τα παραπάνω αφού αυτοί αδυνατούν. Επιπρόσθετα όσοι δεν γνώριζαν όλη αυτή την διαδικασία και βρίσκονται εκπρόθεσμοι, θα πρέπει να πληρώσουν και πρόστιμο!

Τα επακόλουθα αυτής της ρύθμισης, αναφέρει το Μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργία, δεν μπορούν να ανανεώσουν βιβλιάριο απορίας και δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για σύνταξη στο ΟΓΑ. Δηλαδή βρίσκονται σε ακόμα δυσχερέστερη θέση από ότι βρισκόντουσαν το 2013 που είχαν έστω κάποιες ελάχιστες παροχές.


2 σχόλια:

  1. ΛΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ?ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΨΥΧΩΣΗ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ...ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή